Óvjuk környezetünket

2024.04.28. 13:22

Vasárnapig gyűjhetik még a szemetet a paksiak

A város minden évben a Föld napja alkalmából csatlakozik a TESZEDD! - Önkéntesen a tiszta Magyarországért mozgalomhoz.

Gazsó Rita

A polgármester szerint fontos, hogy ne csak ezen a napon, hanem az év minden napján óvjuk környezetünket

Fotó: Molnár Gyula

– Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a környezetünket minél szebbé, rendezettebbé tegyük. Ez az a nap, amikor egy nagyobb akciót szervezünk, mind a paksi iskolák, mind pedig a helyi civil szervezetek, lakosok számára, amelynek célja, hogy minél több szemetet összegyűjtsünk a környezetünkben – mondta az akciót beharangozó sajtótájékoztatón Szabó Péter. A polgármester szerint fontos, hogy ne csak ezen a napon, hanem az év minden napján óvjuk környezetünket, figyeljünk oda, hogy ne szemeteljünk. 

Szabó Péter örömét fejezte ki amiatt, hogy ennyien csatlakoztak az akcióhoz, de bejelentette, hogy az esős időjárás miatt az április 24-re tervezett szemétgyűjtést meghosszabbították, így egészen vasárnapig lesz lehetősége gyűjteni a szemetet azoknak, akik szeretnének csatlakozni a „Tisztítsuk meg együtt Paksot!” akcióhoz. Az önkormányzat által kiosztott, megtöltött zsákokat vasárnap gyűjtik össze. A városvezető arra kérte a segítőket, hogy a teli zsákokat jól látható helyere, a gyűjtőpontokra helyezzék el.

Fotó: Molnár Gyula

Idén megközelítőleg 600 fő jelentkezett szemetet gyűjteni, többek között öt helyi iskola, három egyesület és a mezőőri szolgálat. A helyi kezdeményezés gyűjtőhelyszíne az Ürgemezei szabadidő park. A LADIK egyesület szemétszedése április 27-én, szombaton lesz, melyhez szintén várják a csatlakozókat. Ennek helyszíne a Duna part, az Árvíz utca, OMV kúttal szemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában