Az Európai Parlament munkájába tekintett be a közönség

Európa a miénk, amelyért közös felelősséggel tartozunk. Többek között ezt hangsúlyozta Pakson nemrég tartott előadásában Hölvényi György.

Szeri Árpád

Hölvényi György Pakson tartott előadása nagy érdeklődés mellett, telt házzal zajlott (Fotó: M. Gy.)

A Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselője – aki egyúttal a Kereszténydemokrata Néppárt alapító tagja – a helyi Konzervatív Egyesület és a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége helyi csoportja meghívására érkezett az atomvárosba. 

Gondolatait a Csengey Dénes Kulturális Központ Nagyklub termében osztotta meg a közönséggel. A széksorokban Süli János, a térség országgyűlési képviselője, Orbán Attila, a Tolna vármegyei Közgyűlés alelnöke és Szabó Péter polgármester is helyet foglalt. A Paksi közéleti estek vendégét Pálmai István, az egyesület elnöke köszöntötte és kérte fel előadása megtartására. 

Céljuk a béke biztosítása Európában 

Hölvényi György a bevezetőben említett közös felelősségről szólva aláhúzta: ehhez meg kell találni a 21. századi kereszténydemokrácia leghatékonyabb cselekvési módjait. „Mert nem elég az elveket kiemelni – bár ez is fontos –, de társadalmunkat, az országot, szűkebb és tágabb környezetünket cselekvő módon szükséges szolgálnunk” – olvasható a legnagyobb közösségi portálon található bejegyzésében. Mint arra rámutatott, a kereszténydemokrata politizálás eredeti célja szerint azért jött létre, hogy békét biztosítson Európában. 

Orbán Attila és dr. Bali Ildikó, szekszárdi önkormányzati képviselő jelölt is köszöntötte a vendéget (Fotó: M. Gy.)

„Ma hangsúlyozottan szükséges a békéről beszélni” – tette hozzá. „Magyarország határozottan a békét sürgeti, annál is inkább, mivel az Európai Unió többsége napjainkban háborúpárti szirénhangokat hallat. Európa nem keveredhet bele a szomszédunkban dúló háborúba. Vissza kell térni a normalitáshoz – ennek igényét fogalmaztam meg az Európai Parlament jövőbeli munkájával kapcsolatban. Megosztva azt a tapasztalatomat, hogy az EP-ben súlyos gondnak látom a politikai közép közönyét.”

Az európai parlamenti képviselő azt is hangsúlyozta FB-bejegyzésében, hogy érdeklődő, baráti légkör fogadta Pakson és frissítő élmény volt a találkozás a helyi közösséggel. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában