Szolgáltatás

2024.05.10. 20:00

Üzemzavar miatt maradtak több napig víz nélkül

A Mezőföldi Regionális Víziközmű Kft. beszámolt a többnapos vízhiány okáról, amely több Tolna vármegyei települést érintett. Az üzemzavar miatt szünetelt az ivóvízszolgáltatás Kisvejke, Mucsfa, Lengyel, Závod és a Baranya vármegyei Szárász településeken.

Brunner Mónika

Sokan korábban elképzelni nem tudták, hogy milyen érzés lehet több napon át folyóvíz nélkül élni. Sajnos ezt a helyzetet Tolna vármegye egy térségében megtapasztalták. Mint arról május hetedikén beszámoltunk, hétfő óta nem jutottak vízhez a lakosok a Tolna vármegyei Kisvejkén, Mucsfán, Lengyelen, Závodon és a Baranya vármegyei Szárászon. Mostanra hivatalosan is kiderült, hogy üzemzavar miatt alakult ki a vízhiány. 

Závodon napokon át dolgoztak a závodi lakosság ívóvízellátásáért
Závodon is napokon át dolgoztak a lakosság ívóvízellátásáért, amely üzemzavar miatt szünetelt 
Forrás:  Facebook/Závod község önkormányzata

Az önkormányzatok érezték a helyzet súlyosságát, és azonnal biztosították a lakosság ivóvízzel történő ellátását. 

Závod a közösségi médiában napokkal ezelőtt arról tájékoztatott, hogy a helyi képviselőtestület és polgárvédelmi csapat dolgozik azon, hogy a településen élőknek legyen ivóvíze. A helyzetről korábban azt a tájékoztatást adták, hogy a szolgáltató minden erejével a hiba elhárításán dolgozik, ám egyszerre több – egymásra épülő hibát kell javítania, amelyhez több időre van szükség. 

„A vezetékes ívóvízellátás biztosítása nem önkormányzati, hanem állami feladat, a szolgáltató állami szervezet" – szerepel a závodi önkormányzat közösségi médiában található tájékoztatásában. 

A lengyeli Faluház pedig május kilencedikén délelőtt még azt írta, hogy a Mezőföldvíz tájékoztatója szerint igyekeznek fenntartani a jelenlegi helyzetet, hogy működjön a vezetékes vízszolgáltatás, de kisebb vízhiány még bármikor előfordulhat. Hozzátették: a szolgáltató mindent megtesz a hiba maradéktalan elhárításáért. 

Üzemzavar miatt nem volt víz 

A Mezőföldi Regionális Víziközmű Kft. május tizedikén pénteken tájékoztatta lapunkat a településeket érintő vízhiánnyal kapcsolatban: 

"Az érintett településeket ellátó kistérségi víziközmű-rendszerben május 5-én, vasárnap este üzemzavar történt, amelynek következtében Társaságunk az ivóvízszolgáltatást átmenetileg nem, majd csak csökkentett kapacitással tudta biztosítani. A hibaelhárítást szakembereink azonnal megkezdték, tegnap hajnalra helyreállt és már mind a négy településen zavartalanul üzemel az ivóvízszolgáltatás. Köszönjük az érintett települések lakóinak a helyreállítás alatt tanúsított türelmét"

Tehát a hivatalos tájékoztatás alapján mostanra már az összes érintett településen helyreállt az ivóvízszolgáltatás. 

A lakosok leírták a véleményeiket 

A vízhiányról a közösségi médiában megjelent Tolna vármegyei véleményekből szemezgettünk: 

„Ahogy az előttem hozzászóló is mondta, csodás az összefogás náluk! Igen ez tényleg így van. Ugyanis a závodi emberek nem csak a falunapon tartanak össze, hanem a bajban is! Hajrá Závod! Kitartást!" – írta egy lelkes rajongó. 

„Hmm. Miért van szükség így vételezni ivóvizet, amikor a csapból is folyik" – írta valaki csütörtök délelőtt. 

„A legszomorúbb, hogy nem értesítik a lakosságot időben! Hogy mi este 9-kor megtudtuk, az sincs rendben!" – ezt még május hatodikán írta egyikük, megemlítve az időseket is, akik nem facebookoznak. 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában