Karate

2024.03.27. 08:20

Egy csillogó arany is jutott a bátaszékieknek a rijekai versenyen

Egy aranyat, két ezüstöt és négy bronzot is hazahoztak Rijekából a Bátaszék SE karatékái.

Teol.hu

Péter Panna (szemből) szerezte a bátaszékiek egyetlen aranyérmét Rijekában

Fotó: Beküldött kép

Hétvégén Rijeka adott otthont a Tad Cup elnevezésű nemzetközi versenynek, melyre közel 100 csapat 800 nevezése érkezett be 7 országból. A rijekai sportcentrumban hat küzdőtéren folytak a küzdelmek, és a horvátok legjobbjai mellett, egy jelentős számú olasz mezőny (több mint háromszáz nevezéssel) is tatamira lépett. A Bátaszék SE Karate Szakosztálya ezúttal egy 12 fős csapattal indult neki a megmérettetésnek és egy arannyal, két ezüsttel és négy bronzzal, valamin három ötödik hellyel zárt. 

„Felemás érzéseim voltak a verseny közben. Annak ellenére, hogy a szezon második felénél tartunk, rengeteg taktikai hibát vétettünk, több esetben nem az ellenfél vert meg bennünket, hanem mi magunkat – összegzett Nagy Ákos vezetőedző. – A horvát bíróktól nagyjából tudjuk mire számíthatunk egy ilyen rendezvényen, de sikerült alulmúlnia önmagát a hazai játékvezető gárdának. Pesti Ábel vigaszági mérkőzéseit rossz sorrendben írták ki, ezért a bronzmeccset egy olyan olasz versenyző ellen kellett megvívnia, akit már egyszer legyőzött a vigaszági első mérkőzésén.” 

„Gill Dóra elődöntős leléptetését követően maga a tatami vezető jött oda a kicsit később, hogy fiatal mérkőzésvezető kollégája teljesen rosszul értelmezte és alkalmazta az intést. Ez maximum egy szépségtapasz a számunkra. Voltak persze olyanok akiknek sikerült jó formában versenyezniük, ilyen volt Gill Dóra és Péter Panna – aki két kategóriában is dobogóra állhatott – és Takács Dominik, aki nagyon fegyelmezetten követte az edzői utasításokat. Összességében örülünk, hogy vállaltuk ezt a versenyt, mert egy magasan kvalifikált olasz csapattal is mérkőzni tudtunk, ami tapasztalatszerzésnek nagyon jó volt a BSE versenyzői számára. A hasznos futott kilométerekben mindenképp számítanak az ilyen kihívások” – tette hozzá. 

A bátaszékiek eredményei
Aranyérmes: Péter Panna (13-14, -44 kg)
Ezüstérmesek: Gill Dóra (U21, -55 kg), Paksi Péter (felnőtt, +84 kg)
Bronzérmesek: Pesti Ábel (13-14, -49 kg), Vörös Botond (13-14, -44 kg), Péter Panna (kadet, -47 kg), Takács Dominik (kadet, -57 kg)
Ötödik helyezettek: Pesti Ábel (11-12, -49 kg), Hefner Zsófia (junior, -48 kg) Gill Dóra (felnőtt, -55 kg)

Az edzői csapatot Nagy Ákos, Kaszás Maja, Paksi Péter és Gill Dóra alkotta. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában