Kosárlabda

2024.04.30. 18:23

Úgy kell nekimenni a bronzmeccsnek, mintha ez a döntő lenne

A harmadik hely, s vele a bronzérem megszerzése a Tarr KSC Szekszárd és a Sopron Basket szerdán kezdődő párharcának tétje. A pályaelőny Djokics Zseljko együttesénél lesz.

Teol.hu

Karthryn Westbeld (balról) és Krnjics Szárá harcol a labdáért a győri Bach Boglárkával az elődöntőben

Fotó: Kisalföld

Egy viszontagságos szezont koronázhat meg éremmel a Tarr KSC Szekszárd, amennyiben jobbnak bizonyul a Sopron Basketnél a női NB I harmadik helyéért kiírt párharcban. Mivel a szekszárdiak a harmadik, a soproniak a negyedik helyen végeztek az alapszakaszban, így a pályaelőny a KSC-nél lesz. 

„Nagy előnyt jelent, hogy mi kezdhetjük hazai pályán a párharcot – mondta Szabó Noémi szakmai és sportigazgató. – Nehéz ilyenkor motiválni, hiszen mindkét csapat szeretett volna döntőt játszani. Ugyanakkor mégis extra motivációt jelenthet, hogy egy örökrangadót játszhatunk a helyosztón. Talán mondhatom ezt az elmúlt évek eredményei alapján. Úgy kell megélnie mindenkinek ezt a párharcot, mintha bajnoki döntő lenne. A sportcsarnokhoz közel lesz idén a városi majális, nagyon remélem, hogy a sör és a virsli után egy kis kosárlabdára is ki lesznek éhezve az emberek.” 

„A győriek elleni párharcból le kell vonnunk a tanulságokat, negyven percen keresztül kell koncentrálni. Mindenkinek a maradék energiatartalékait kell mozgósítania, és abból kell erőt merítenünk, hogy amíg mi három meccsre kényszerítettük a Győrt, a soproniak kettő nullára kaptak ki a DVTK-tól. Szóval nem verhetetlenek, és hazai pályán, fantasztikus közönségünk támogatásával szeretnénk előnyt szerezni a párharcban” – tette hozzá Szabó Noémi. 

Tippmix Női NB I, a 3. helyért, 1. mérkőzés.
Tarr KSC Szekszárd–Sopron Basket. 
Szekszárd, városi sportcsarnok, szerda, 18 óra. 

A második meccset szombaton 18 órakor játsszák a Sopron pályaválasztásával. Amennyiben harmadik találkozóra is szükség lesz, akkor arra május 8-án kerül sor Szekszárdon. A párharc az egyik fél második győzelméig tart. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!