Kerékpár

2024.05.10. 10:14

Istlstekker Zsolt kivágta a rezet, negyedikként várja a harmadik szakasz rajtját (videóval)

Másfél óra múlva vág neki a Tour de Hongrie mezőnye a harmadik szakasznak, mégpedig úgy, hogy a szekszárdi Istlstekker Zsolt a negyedik helyen áll összetettben!

Teol.hu

Együtt a mezőny a második szakaszon

Fotó: Derencsényi István

A második etapon egy négyfős szökevénycsoport tekert el három percre, benne Istlstekker Zsolttal, az összetett legjobb magyarjaként fehér trikós Rózsa Balázs csapattársával (Epronex-Hungary). Az első két órában nyugodt, 42 kilométer/órás volt az átlagsebesség, a négyfős élbolyból az elmúlt napot is szökésben töltő cseh Martin Voltr gyűjtögetett időjóváírást, egy részhajránál második volt, egyet pedig megnyert Istlstekker is, ezzel átvette a fehér trikót. Az MTI-nek elmondta, nem számítottak ilyen nagy szélre erre a napra, ez nem esett jól az egész napos szökés alatt.

Istlstekker Zsolt viselheti a harmadik szakaszon a fehér trikót
Fotó: Derencsényi István

„A cél az volt, hogy valamilyen formában csapaton belül tartsuk a fehér trikót, és bár a hegyi trikó jobban izgatta a fantáziámat, sajnos az nem jött össze” – fejtette ki az Epronex-Hungary kerékpárosa, aki ebben az elszámolásban is gyűjtött pontokat. Elárulta: csapata is folyamatosan a fülére mondta, hogy hol tart a jóváírásokkal, és ő maga is számolta ezt. Előre tekintve úgy fogalmazott, nagyon kis esélyt lát a fehér trikó megtartására, de mindent meg fog tenni érte.

ISTLSTEKKER SZAKASZGYŐZELME

Pénteken az első hegyi befutós szakasz, a Kazincbarcika és Gyöngyös-Kékestető közötti 183 kilométeres, 2716 méter szintemelkedésű etap vár a 45. magyar körverseny mezőnyére. Az M4 Sport valamennyi szakaszt teljes egészében élőben közvetíti.

Eredmények:
2. szakasz, Tokaj-Kazincbarcika, 162 km:
1. Mark Cavendish (brit, Astana Qazaqstan) 3:45:11 óra
2. Dylan Groenewegen (holland, Jayco AlUla) azonos idővel
3. Jon Aberasturi (spanyol, Euskaltel-Euskadi) a. i.
...16. Peák Barnabás (magyar válogatott) a. i.
..19. Karl Ádám (Epronex-Hungary) a. i.

Az összetett élcsoportja:
1. Martin Voltr (cseh, Pierre Baguette) 7:37:44 óra
2. Cavendish 5 másodperc hátrány
3. Sam Welsford (ausztrál,BORA-hansgrohe) azonos idővel
4. Istlstekker Zsolt (Epronex-Hungary) 10 mp h.
..7. Rózsa Balázs (Epronex-Hungary) 11 mp h.
8. Filutás Viktor (magyar válogatott) a. i.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!