Futsal

2024.05.10. 16:32

Magyar Kupa: nem veheti félvállról a salgótarjániakat a döntőbe vágyó Tolna-Mözs

Sorozatban harmadszor jutna döntőbe a női futsal Magyar Kupában a 2F-Bau Tolna-Mözs, amelynek ehhez szombaton a másodosztályú Salgótarjáni VSE-t kell legyőznie a budapesti négyes döntőben.

Berg Sándor

Egymás után harmadik évben jutott be a Magyar Kupa legjobb négy csapata közé a Tolna-Mözs, s a 2015/2016-os kiírás óta, vagyis a Final Four bevezetése óta ez a nyolcadik elődöntője az ország egyik meghatározó futsal egyesületének.

Koch Fruzsináék (fehér-kékben) a Salgótarjánon keresztül juthatnak a Magyar Kupa döntőjébe
Koch Fruzsináék (fehér-kékben) a Salgótarjánon keresztül juthatnak a Magyar Kupa döntőjébe
Fotó: Kiss Albert

Reveland Zoltán lányai remek sorozatban vannak, a bajnokság elődöntőjében kettős győzelemmel búcsúztatták a címvédő DEAC-ot, a döntő első találkozóján pedig az alapszakasz-győztes TFSE pályaelőnyét vették el. A két egyetemi gárda szintén ott van a hétvégi négyes döntőben, ám nem rajtuk, hanem az NB II-es Salgótarjánon keresztül vezethet a Tolna-Mözs útja a budapesti Dr. Koltai Jenő Sportközpontban rendezendő fináléba.

„Nem gondolkozunk előre, csakis az elődöntő van fókuszban. Szeretnénk a saját játékunkat játszani, vagyis az ellenfelet már a saját térfelén letámadni, labdákat szerezni és támadni a kapujukat. Kevés információnk van a Salgótarjánról, de komolyan kell venni őket, nem tehetjük meg, hogy egy pillanatig is lebecsüljük őket, különben meglepetés érhet minket” – fogalmazott portálunknak Reveland Zoltán, aki külső bokaszalag-szakadása miatt nem számíthat Vámosi Georginára, valamint az elődöntőben Szalkai Kitti játékára sem.

A vezetőedző ugyanakkor bízik benne, hogy a csapatkapitány pályára léphet a Magyar Kupában, az ugyanis azt jelentené, hogy a gárda érdekelt lesz vasárnapi döntőben.

A Tolna-Mözs, amely a legutóbbi hat kiírásban négyszer játszott döntőt a Magyar Kupában, 2018-ban el is hódította a serleget, a Veszprémen (4–0) és a Dunaújvároson (6–1, 11–0) át vezetett az útja a négy közé. A Nógrád vármegyeiek a Tehetség SE-t (8–2), a Budaörsöt (0–0) és az Újpestet (9–5-ös összesítéssel) búcsúztatták a korábbi fordulókban.

Női Magyar Kupa, program
Elődöntők, május 11., szombat: DEAC–TFSE-11teamsport 10.30 óra, 2F-Bau Tolna-Mözs–Salgótarjáni VSE 13 óra
Döntő, május 12., vasárnap, 13 óra

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!