Ország-világ

2006.05.04. 11:13

Százmillió dollár egy Picasso festményért

Közel 100 millió dollárért kelt el Picasso egyik alkotása szerdán New York-ban a Sotheby árverésén. Az árverésre került festmények annak a manhattani lakásnak a falait díszítették, amelyet a Tíco cég egykori, sikkasztásért elítélt elnöke használt.

BAMA

Egy ismeretlen vásárló 95,2 millió dollárt adott a Dora Maar macskával című festményért. A hölgy egyébként a festőművész egyik neves múzsája volt. Ez volt a Sotheby történetének második legnagyobb összeget, amit festményért fizettek. A rekordot jelenleg egy másik Picasso-alkotás, a Pipás fiú tartja, amely 2004. májusában 104 millió dollárt ért meg egy műgyűjtőnek.

Monet impresszionista tájképe, a Monte Carlo közelében 5,1 millió dollárért talált gazdára, míg Renoir Virágok és gyümölcsök című csendéletét 2,8 millióért vették meg. Az árverésre került festmények korábban annak a manhattani lakásnak a falait díszítették, amelyet a Tíco cég egykori elnöke, Dennis Kozlowski használt. Kozlowskit tavaly ítélték el nagy értékű sikkasztás miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában