Modern háztartás

2024.05.02. 10:23

A kombinált is lehet jó megoldás

A forgótárcsás mosógép és a gázrózsás tűzhely virágkora óta sokat változott a világ: az okos megoldások a háztartási gépeket sem kerülték el, a modern otthon jelszavai a kényelem, a praktikum és a takarékosság.

Teol.hu

A zsebeket célszerű átnézni mosás előtt.

Forrás: MW

Az automata mosógép a legalapvetőbb fontosságú háztartási eszköznek számít, gyakori használata miatt nem mindegy, milyet választunk. Energiatakarékosság alapján a C besorolású mosógép már jó kategória. A vízfogyasztásban jelentős eltérés nincs közöttük, mindegyik hatékonyan, kevés vízzel mos ki, mert mindig az adott súlyhoz mérten veszik fel a vizet – tette közzé az ingatlanbazar.hu.

A mosási idő a ruha típusától függ, de léteznek olyan modellek, amelyek nagyobb adag ruhát akár 1 óra alatt hatékonyan mosnak ki, sőt, egyes automatikus programok szenzoraiknak köszönhetően akár 45 perccel is lerövidítik a mosási időt. Extra funkció, ha wifihálózaton keresztül újabb mosási programok tölthetőek fel a gépre; vagy ha a készülék a fogyasztási adatokat visszaküldi az okostelefonra. Felsőbb kategóriánál az automata adagolórendszer az éppen szükséges mennyiségű mosószert és öblítőt adagolja a kiválasztott programhoz.

– A szárítógéppel kombinált mosógép ott lehet jó megoldás, ahol nincs elegendő hely két gépnek – tudtuk meg Deák Szabolcstól. Az Expert kiskereskedelmi hálózat vezetője azt tanácsolja, ilyenkor tartsuk szem előtt, mennyi szárítókapacitásra lesz szükség, mert a mosási kapacitáshoz képest szárításkor kevesebb súllyal képes megbirkózni a gép. Egyes gyártóknál a szárítás hatékonysága hőszivattyús mosó-szárítógépekkel tovább javítható. TN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában