2024.05.09. 14:00
Szekszárdi borokat kóstoltak az ország legjobb sommelier-i (galéria)
Az idén hatodik alkalommal megrendezett Sommelier Találkozó immár hagyományosan remek lehetőséget kínált a fine dining és a Michelin-csillagos éttermek borszakértőinek, hogy megismerhessék a Szekszárdi Borvidék legendás nedűit, ezúttal a Lajvér Pincészetben.
Három napig vendégeskedett a Szekszárdi Borvidéken a Master of Wine címmel büszkékedő, Steve Charters
Fotó: Makovics Kornél
A rendezvény nem csupán a borkóstolásra összpontosít, szakmai előadást is kínál, amely gazdagítja és elmélyíti a résztvevők tudását.
Az idei esemény kiemelkedő előadójaként Steve Charters, a Burgundy School of Business professzora, Master of Wine címmel büszkélkedő szakértő lépett színpadra. Steve Charters Champagne példáján keresztül mutatta be a bor és a borvidék marketingben rejlő kiaknázandó lehetőségeket.
Átfogó előadása segített megérteni, hogyan lehet a borok és borvidékek egyedi karakterét és történetét hatékonyan kommunikálni a fogyasztók felé. Az ilyen szakmai előadások nemcsak a szakembereknek nyújtanak értékes útmutatást és adnak ötleteket, hanem hozzájárulnak a borászatok és éttermek közötti kapcsolatok erősítéséhez és a gasztronómiai kultúra fejlődéséhez is.
Szekszárdi borokat kóstoltak az ország legjobb sommelier-i
Fotók: Makovics Kornél– Az ország legjobb sommelier-i ismerkedtek a szekszárdi palackkal – tájékoztatta lapunkat Sebestyén Csilla nemzetközi borakadémikus, a rendezvény háziasszonya. Ebbe a különleges palackba csak kadarka, kékfrankos és bikavér kerülhet. A borokat bírálóbizottság kóstolja, ami egyfajta garancia a fogyasztók felé is.