Súlyos testi sértés

2024.04.23. 17:39

Maradandó fogyatékosságot okoztak a durva ütések

A sértett jelezte, hogy nem akarja folytatni a konfliktust, de a másik férfi mégis durván összeverte.

Révészné Hanol Erzsébet

Képünk illusztráció

Forrás: Shutterstock

Maradandó fogyatékosságot okozó súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat a Szekszárdi Járási Ügyészség egy 39 éves férfi ellen. Dr. Kiss Yvette, a Tolna Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője elmondta, hogy a vádlott és a vele lévő ismerőse 2022. december 3-án Szekszárd belvárosában, egy üzlet előtti területen szóváltásba kerültek egy harmadik férfivel, a későbbi sértettel. A veszekedés során a sértett a vádlottal lévő férfi felé lépett, aki őt egy alkalommal a vállánál meglökte, mire a sértett hátrálva, kezét felemelve jelezte, hogy nem akarja folytatni a konfliktust.

Ekkor azonban a másik férfi mögül kilépve a vádlott a sértett felé ugrott, megrúgta, majd a bal, aztán a jobb, végül megint a bal kezével, összesen három alkalommal ököllel nagy erővel megütötte az arcán, illetve a szeme környékén. Az ütésektől a sértett a zúzódásos sérülések mellett súlyos sérüléseket, az állkapocscsont kétoldali törését, valamint az egyik szemén a szivárványhártya repedését szenvedte el, emiatt részleges látótér kiesés alakult ki nála, ami maradandó fogyatékosságnak számít.

A büntetett előéletű vádlottal szemben a járási ügyészség börtönbüntetés kiszabását és a közügyektől eltiltását szorgalmazza a Szekszárdi Járásbíróságnál.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában