Háztűz

2024.04.30. 12:05

Nem sok menthető maradt a hőgyészi tűz nyomán

Lakhatatlanná vált az a családi ház, amely hétfőn délután gyulladt ki Hőgyészen. Lakói, egy felnőtt és négy gyerek lakosságvédelmi intézkedés során a rokonokhoz költözött.

Révészné Hanol Erzsébet

Lakhatatlanná vált a hőgyészi családi ház (Fotó: Tamási ÖTP)

Teljes terjedelmében égett egy családi ház 150 négyzetméteres beépített tetőtere hétfőn délután Hőgyészen, a Rózsavölgy utcában. A tűzesethez a szekszárdi, a bonyhádi és a dombóvári hivatásos, továbbá a tamási önkormányzati tűzoltók vonultak, akik hat vízsugár és kéziszerszámok segítségével fékezték meg a lángokat

A beavatkozás során a sérült tetőszerkezetet láncfűrészek segítségével bontották meg a tűzoltórajok, valamint két füsteltávolító ventilátort működtettek. A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat átvette a tűzoltás vezetését, majd tűzeseti helyszíni szemlét folytatott le, hogy megállapítsák a tűz keletkezésének okát – mondta el Köves Péter, a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

A tűzeset során a közelben tartózkodott két szabadnapos szekszárdi tűzoltó, akik az egységek kiérkezése előtt előzetesen felderítettek, áramtalanították az épületet, továbbá a vezetékes gáz elzárását is elvégezték. Ezt követően segítséget nyújtottak a beavatkozó tűzoltóegységeknek az alapvezeték és a táplálás megszerelésében.

Az épület lakhatatlanná vált, lakói, egy felnőtt és négy gyerek lakosságvédelmi intézkedés során a rokonokhoz költöztek. Máté Szabolcs polgármester a Facebookon tett közzé bejegyzést az esettel kapcsolatban. Mint írja, sajnos nem sok menthető maradt a tűz nyomán. A helyszínen beszélt a károsultakkal, a család egyelőre meg tudja oldani a lakhatást, ideiglenesen más településre költöznek. Az önkormányzat amiben tud, segít. A településvezető azt kéri, hogy aki bárminemű felajánlást tud tenni, az jelezze felé, és amint részleteket tud arról, mire van szükség, azt is megírja. Posztja alatt már többen hozzászólásban fejezték ki támogató szándékukat. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában