Ítélet

2024.05.06. 17:56

Elgázolta az idős nőt, aki belehalt sérüléseibe

Halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségében hirdetett ítéletet hétfőn a Szekszárdi Járásbíróság.

Révészné Hanol Erzsébet

Képünk illusztráció

Forrás: MW

Bűnösnek mondta ki a Szekszárdi Járásbíróság halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségében azt a férfit, aki tolatás közben ütött el egy idős nőt 2022. szeptember 20-án Szekszárdon. A férfit 1 év 8 hónap fogház büntetésre ítélték 3 év próbaidőre felfüggesztve, 3 évre eltiltották a közúti vezetéstől, illetve a több mint 800 ezer forintos bűnügyi költség megfizetésére kötelezték – tájékoztatott dr. Kiss Annamária sajtótitkár.

Az ítélet szerint a vádlott a tolatás során a külső visszapillantó tükröket nem használta, jobb kezét a jobb első utasülés háttámlájára helyezve, jobbra hátra fordulva kezdte meg a hátramenetet. A vádlott – a KRESZ szabályait megszegve – anélkül kezdte meg és hajtotta végre a hátramenetet, hogy meggyőződött volna arról, hogy az úttesten haladó gyalogosok közlekedését nem akadályozza, így későn észlelte a személyautó mögött áthaladó, gyalogosan közlekedő sértettet. Emiatt a vádlott az autó mögött haladó nőt elütötte. A sértett a baleset következtében 8 napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedett, a kórházi kezelése során életét vesztette.

A vádlott és védője elfogadták az ítéletet, az azonban még nem jogerős, mert az ügyész három nap gondolkodási időt kért.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában