A kerékpárt lopott kocsira cserélte

2024.05.07. 10:28

Nyitva találta a Trabantot, ezért úgy gondolta a tolvaj, jó lesz saját autónak

Hogy ne ázzon meg, beült egy nyitva hagyott Trabantba egy férfi, majd mivel úgyis autót akart venni, gondolta lecseréli a „talált” járműre a biciklijét.

Révészné Hanol Erzsébet

Amúgy is kocsit akart venni. Hát vitte a trabit.

Forrás: police.hu

Nem akart elázni egy kerékpáros férfi, ezért meglovasított egy lezáratlan kocsit. Egy Nakon élő férfi tett bejelentést autólopás miatt 2024. május 3-án kora reggel. Elmondta a rendőröknek, hogy előző este még látta  az autót a házuk előtt, ahol leparkolt vele, de reggelre eltűnt.

Nem zárta be a Trabant ajtaját, és a slusszkulcsot is a gyújtáskapcsolóban hagyta. A lopással okozott kára 400 ezer forint – mondta el Debreceniné Farkas Edit, a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A dombóvári rendőrök kezdték meg az adatgyűjtést. Szemlét tartottak, elrendelték a jármű és az iratok körözését, majd felvették a kapcsolatot a szomszédos vármegye körzeti megbízottjaival is. Hamarosan egy rövid ideje Göllén lakó férfira terelődött a gyanú, aki korábban Szakcson élt. A rendőrök a somogyi ház udvarán találták meg az ellopott autót, amit lefoglaltak.

A lopással gyanúsítható 58 éves férfi beismerő vallomást tett. Elmondta, hogy csütörtökön este Szakcsról indult Göllére biciklivel. Naknál járt, mikor esni kezdett az eső. Először beállt egy fa alá, majd meglátta a közelben parkoló Trabantot az utcán. Mivel nem volt bezárva, beült, hogy ne ázzon el. Az már csak hab volt a tortán, hogy az indítókulcsot is megtalálta.

Mivel egyébként is kocsit akart venni, úgy gondolta, a talált autóval megy haza, ezért biciklijét a csomagtartóba tette. Vezetői engedélye soha nem volt, ennek ellenére elindult meglátogatni egy régi ismerősét Somogyszilbe, majd onnan Göllére autózott, ahol megállt az udvarban.

Időközben egy másik bűncselekmény kapcsán is felmerült a tolvaj neve. A gyanú szerint egy szakcsi házból az ismerősétől lopott el 470 ezer forintot. A kár részben megtérült, mert 300 ezer forint még megvolt, a többit már elköltötte.

A férfit mindkét lopás miatt gyanúsítottként hallgatták ki. Az ügy vizsgálata a Dombóvári Rendőrkapitányságon folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában