Bűncselekmény áldozata lett

2024.05.10. 12:11

Rövid időn belül visszakapta a nő a kicsalt milliókat

Háláját fejezte ki a rendőrség felé egy megkárosított nő, akit több millió forinttal rövidítettek meg csalók, ám hamar visszakapta a pénzét.

Révészné Hanol Erzsébet

Képünk illusztráció

Forrás: Shuttertstock

Köszönőlevél érkezett a Szekszárdi Rendőrkapitányságra május elején egy megkárosított asszonytól, aki rövid időn belül visszakapta a pénzét. Debreceniné Farkas Edit, a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense elmondta, hogy a feljelentő márciusban vette észre, hogy megcsappant a folyószámla-egyenlege. Erről nem kap sms-t, csak internetbankon keresztül tudta ellenőrizni a pénzmozgásait, és akkor derült ki, hogy hárommillióval kevesebb van a számláján.

Mint elmondta, még januárban egy gyanús ügylet miatt megkereste a pénzintézetet, le is tiltották a kártyáját, de ez sajnos kevésnek bizonyult. Akkor egy sms-sel indult a történet. Számlatartozásról kapott értesítést, amit valósnak ítélt meg, ezért gyorsan megpróbálta elutalni a kért összeget. Valószínűleg egy áloldalra irányították a tranzakcióhoz, ott megadta a kártya- és az internetbanki adatait, de hosszas próbálkozásra sem sikerült a fizetés.

Mivel csalásra gyanakodott, személyesen ment el bankja helyi fiókjába, ahol letiltották a kártyáját, ismeretlenek mégis megcsapolták a számláját. Nem sok reményt fűzött a pénz visszaszerzésére, ennek ellenére feljelentést tett. Mint írja, nagyon empatikus kollégák voltak segítségére a panasz felvételekor és az ügy vizsgálata során is. Nagy örömére rövid időn belül visszakapta az ellopott összeget, amiért nagyon hálás.

Az ügyben a Szekszárdi Rendőrkapitányságon információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntette miatt folytatnak eljárást ismeretlen tettes ellen. Továbbá azt hangsúlyozzák, hogy ha bűncselekmény áldozata lett, haladéktalanul értesítse a rendőrséget, vagy tegyen bejelentést a 112-es, ingyenes segélyhívó számon!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában