Környezetszennyezés

2024.05.08. 15:48

Több mint hétezer köbméter veszélyes hulladékot halmozott fel egy férfi

Minősített hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt emelt vádat a Szekszárdi Járási Ügyészség egy 60 éves férfi ellen.

Révészné Hanol Erzsébet

Illusztráció: Shutterstock

Éveken keresztül – 2021 decemberét megelőzően – a felesége tulajdonában lévő, de általa használt Tolna vármegyei területeken több mint hétezer köbméter veszélyes hulladékot halmozott fel egy 60 éves férfi a vádirat szerint – tájékoztatott dr. Páli Péter József, a Tolna Vármegyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője.

A férfi a motor- és kenőolajat tartalmazó vashordókat, gumiabroncsokat, műanyag palackokat, vegyes építési törmeléket, kábeleket, festékes vödröket, hűtőszekrényeket, radiátorokat, valamint egyéb fémhulladékot típusuk szerint kupacokba válogatta. A vádlott emellett huszonnégy üzemképtelen, személy- és tehergépjárművet, valamint három pótkocsit is elhelyezett a területen. A gépjárművekben lévő motor- és fékolaj robbanásveszélyes anyagokat tartalmaznak, valamint mérgezést okozhatnak.

Az ügyészség a férfit különösen jelentős mennyiségű, veszélyes hulladékra elkövetett hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntettével vádolja, amely bűncselekmény 2-8 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A járási ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozza a Szekszárdi Járásbíróságnál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában