Sajtótájékoztató

2022.02.18. 18:58

Négymilliárd forint visszatérítés a választókörzetben

Sz. L.

Horváth István, a térség országgyűlési képviselője (A szerző felvétele)

Tolna megyei 1. számú választókerületében eddig több mint tízezren, gyermekes családok, várandós kismamák és saját jogon családi pótlékra, illetve rokkantsági járadékra jogosultak részesültek adó-visszatérítésben – mondta el pénteki sajtótájékoztatóján Horváth István, a térség országgyűlési képviselője. Ők azok, akiknek az adóhivatal ismerte az utaláshoz szükséges adatait, vagy december 31-ig benyújtották a nyilatkozatot és jogosultak adó-visszatérítésre.

Minden jogosultnak jár a családi adó-visszatérítés, így akik elmulasztották december 31-ig a kiutaláshoz szükséges nyilatkozatot leadni, azok az szja-bevallásban igényelhetik vissza az adót, és ugyanígy tehetnek az egyéni vállalkozók, őstermelők és bérbeadók is, akik tavaly csak olyan jövedelmet szereztek, ami után saját maguk fizették meg az adóelőleget.

Az szja-bevallásukban érvényesíthetik az adó-visszatérítést azok is, akiknek a munkáltatóktól az adóhivatalhoz beérkező adatai ellentmondásosak, vagy hibásak, illetve a szülők ketten együtt több családi kedvezményt vettek igénybe, mint ami a gyermekek után a jogszabály alapján járna.

Horváth István elmondta, az, hogy a szekszárdi választókörzetben a családok eddig több, mint négymilliárd forintot visszakaptak, a múlt évi kedvező gazdasági eredménynek köszönhető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában