Választás 2022

2022.02.06. 11:30

Új helyen voksolhatnak április 3-án a bonyhádi 1-es és a 2-es szavazókör érintettjei

– A Nemzeti Választási Iroda megkezdte az értesítők postázását az április 3-ai voksolásról – tájékoztatott Filczinger Ágnes. A Bonyhádi Közös Önkormányzati Hivatal jegyzője, egyben a Helyi Választási Iroda vezetője kifejtette, az értesítők a választópolgárok névjegyzékbe vételéről szólnak, a legfontosabb adatokat tartalmazzák.

Vizin Balázs

Filczinger Ágnes: új helyre került az 1-es és a 2-es szavazókör (Fotó: a szerző felvétele)

Így többek között azt, hogy melyik szavazókörben adhatják le voksukat. Filczinger Ágnes felhívta a figyelmet arra, hogy az értesítők kézhezvétele február 11-ig kell, hogy megtörténjen. Amennyiben ez valamilyen okból elmarad, akkor jelentkezzen a választópolgár a helyi önkormányzat jegyzőjénél.

Fontos információ még – folytatta a Helyi Választási Iroda vezetője –, hogy január 27-től nyílt lehetőség a különböző választási kérelmek benyújtására. Például az átjelentkezésre, vagy éppen a külképviseleten történő szavazás igénylésére. Ezek a kérelmek a helyi önkormányzat jegyzőjénél személyesen adhatók le, vagy elektronikus úton, az ügyfélkapun keresztül.

Filczinger Ágnes fontos változást is kiemelt a bonyhádi választás kapcsán: két szavazókör, szám szerint az 1-es és a 2-es új helyre került. Ennek az az oka, hogy az említett két szavazókörnek eddig helyet biztosító Perczel Mór Szakképző Iskola új épületbe, a Jókai utcába költözött, ezáltal a régi üresen áll, fűtetlen. Ezt alapul véve az 1-es szavazókörhöz tartozók az önkormányzat épületében, míg a 2-esben érintettek a művelődési központban adhatják le voksaikat április 3-án. A választópolgárok már ezeket a címeket látják az értesítőjükön. 

– Már többször felhívtam a figyelmet, de talán nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy azon választópolgárok, akik korábban kérték a nemzetiségi névjegyzékbe történő felvételüket, ők két féle módon is szavazhatnak. Egyrészt a nemzetiségi jelöltre. Pártlistára csak abban az esetben, ha külön kérik a nemzetiségi kiterjesztés törlését. Ezt személyesen is intézhetik a hivatal épületében, illetve a már említett elektronikus úton – összegezte Filczinger Ágnes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában