Oktatás

2022.12.12. 16:36

Új oktatótermekkel bővül az MCC szekszárdi központja

Szülők Akadémiája címmel tartott szakmai programot csütörtökön a Mathias Corvinus Collegium MCC) Szekszárdon, a Hotel Merops Mészárosban.

S. V.

Fotó: Kiss Albert

A rendezvényen a tehetséggondozással foglalkozó intézménybe képzésre járó fiatalok szülei kaptak tájékoztatást az egyes programok előrehaladásáról – mondta el a TEOL.hu-nak Böröcz Máté, az MCC regionális képviselet-vezetője. Hozzátette, a Fiatal Tehetség Programmal (FITT) és a középiskolások számára indított programmal kapcsolatban is örömteli fejleményekről adhattak számot a megjelent szépszámú, mintegy hatvan résztvevőnek. Az előbbi részként huszonöt kurzust és negyvenöt nyelvórát tartottak meg, míg a középiskolások részére negyvenöt klubfoglalkozást és kétszáznyolc nyelvórát tartottak. A tanév során többek között Internethasználati Tudatosság-, Természettudományos Kísérletek-, Robotika-, Pénzügyi Ismeretek kurzusokon vettek részt a diákok.

A program részeként Wittmann Zsolt igazgató felvázolta a meghívottaknak az MCC által biztosított középtávú tanulmányi és előmeneteli lehetőségeket, valamint Fehérpataky Balázs FIT igazgató Családi konfliktusok című előadását is meghallgathatta a közönség.

Böröcz Máté arról is tájékoztatott, hogy az MCC szekszárdi, Hunyadi utca 5. szám alatt található képzési központját négy új oktatóteremmel bővítik. Ezeknek hála további olyan programokat, rendezvényeket szervezhetnek, melyek a szabadidő hasznos eltöltését szolgálják majd.

Az MCC bárki számára látogatható rendezvénysorozata is folytatódik. December 14-én, szerdán 17 órai kezdettel Törökország orosz rulettje címmel szerveznek könyvbemutatót. A meghívott előadó Pénzváltó Nikolett, az MCC Migrációkutató Intézetének kutatási vezetője, a könyv szerzője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában