Kihívások, célok, feladatok

2023.02.09. 20:51

Gulyás Gergely Szekszárdon tartott előadást aktuális politikai kérdésekről

Zsúfolásig megtelt csütörtökön estére Szekszárdon a vármegyeháza díszterme, ahol Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Mathias Corvinus Collegium szekszárdi képző központja szervezésében aktuális politikai kérdésekről tartott előadást, illetve beszélgetett a résztvevőkkel.

Szepesi László

Gulyás Gergely a Mathias Corvinus Collegium szekszárdi képző központja szervezésében aktuális politikai kérdésekről tartott előadást, illetve beszélgetett a résztvevőkkel.

Fotó: Makovics Kornél

Kihívások, célok, feladatok, ezt a címet adták a találkozónak, amely azt kívánta tisztázni, milyen kihívásokkal kell megküzdenie 2023-ban hazánknak, illetve, hogy mik az aktuális feladatok, amelyekkel a kormány középtávon szembenéz. Böröcz Máté, az MCC szekszárdi vezetője fogadta a minisztert, és ő volt a beszélgetés moderátora. 

Gulyás Gergely először a szekszárdi bort méltatta, lévén a város a bor városa is, majd a törökországi földrengés mentési munkálataiban résztvevő magyarok dicséretével folytatta. Elmondta, elsők között ért oda a magyar csapat, tagjai eddig 27 ember életét mentették meg.

Elhangzott egy kérdés: mi számunkra fontos, az unióban maradni vagy kilépni. Pillanatnyilag az uniós létnek nincs alternatívája, felelte a miniszter, de nem az uniótól kapott pénz miatt, hanem a gazdasági kapcsolatok okán.

Szó volt a szankciós politikáról is, ezzel kapcsolatban a miniszter azt mondta, ezek azoknak váltak be, akik kitalálták. Az amerikaiak jelentős haszonra tettek szert, de az oroszok is nyertek, mert drágábban adhatták el másoknak a gázt.

Az eseményről hamarosan bővebb beszámolóval jövünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában