Tanévnyitó

2023.09.01. 13:50

Ajándékot adott Szekszárd az elsősöknek

Ajándékkal köszöntötte az első osztályt kezdő kisdiákokat Gyurkovics János, Szekszárd alpolgármester a szokásoknak megfelelően Szekszárdon szeptember elsején, az első tanítási napon. A sajtónyilvános ajándékozás a Szekszárdi Babits Mihály Általános Iskola 1. a osztályában történt reggel kilenc órakor.

Brunner Mónika

Örültek a gyerekek az ajándéknak

Fotó: Mártonfai Dénes

A kis ünnepségen, az 1.a osztálytermében huszonöt angol-informatika tagozatos első osztályost köszöntött Gyurkovics János alpolgármester, Botos Ilona, a Babits iskola igazgatója, Szijjártó Adrienn igazgató-helyettes, az osztályfőnükük, Horváthné Keresztes Anikó és tanítójuk, Nagy Bíró Evelin. 

Gyurkovics János elmondta, hogy a szekszárdi önkormányzat a hagyományoknak megfelelően szerény ajándékot, parafa aljú tornazsákot és parafa aljú tolltartót ad az elsősöknek. Szekszárdon háromszázhatvannégyen kezdték meg az első osztályt, a Babits Mihály Általános Iskolában hatvannyolcan. Az 1. a angol-informatika osztályban huszonöten, az  1. b német nemzetiségi osztályban húszan, az 1.c angol-informatika osztályban huszonhárman. 

Az alpolgármester később lapunknak elmondta, a kisdiákok életében az a legfontosabb, hogy minél nyugodtabban tudjanak a tanulással foglalkozni, semmilyen nem várt körülmény, se a covid-járvány, se az orosz-ukrán háború ne zavarja meg a tanulásukat. Ilyen szempontból legyen eseménytelen időszak. Fontos, hogy a diákok számára mindent feltételt már a kezdetek óta biztosítani tudjanak, minél alaposabb tudással legyenek felvértezve, és tovább tudjanak tanulni egyre magasabb végzettséget szerezve. 

Botos Ilona lapunknak elmondta, hogy oktatási intézményükben folyamatosan reagálnak a változásokra, és próbálják  pozitív hozzáállással kezelni azokat. 

– A legfontosabb célunk, hogy zökkenőmentesen tudjuk kezdeni a tanévet, a gyerekek jól érezzék magukat az iskolában, motiváltak legyenek a tanulásra,  és a szülőkkel együttműködve tudjuk a kezdetek után folytatni a tanévet – tette hozzá. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában