Passiójáték

2024.03.31. 13:27

Jézus szenvedéstörténetét idézték fel

Különleges felolvasásra került sor Nagypénteken a szekszárdi evangélikus templomban. A falak között ugyanis Jézus szenvedésének történetét idézték fel a hívek Fekete László filmrészletekkel és zenei betétekkel tűzdelt előadásának köszönhetően.

Bencze Péter

Jézus szenvedés-történetét idézték fel a szekszárdi evangélikus templomban Nagypénteken. Fotó: Kiss Albert

A nem mindennapi esemény ötletgazdája és „főszereplője" is portálunk korábbi munkatársa, Fekete László volt. Ő volt az, aki kitalálta, és összeállította a mintegy egy óra hosszúságú előadást, amelynek során Máté evangéliuma alapján idézte fel Jézus szenvedését, egészen a haláláig.

A felolvasást Fekete László olykor az 1993-ban bemutatott, Vizuális Biblia: Máté evangéliuma című dél-afrikai történelmi film részleteinek vetítésével, valamint zenés betétekkel tette érdekesebbé. Az említett film érdekessége egyébként, hogy az abban hallható elhangzó dialógusok és a narráció szóról szóra megegyezik a Bibliában olvasható Máté evangéliuma szövegével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában