Eredményesen zárult a közbeszerzési pályázat

2024.04.19. 13:00

A Tamási Gyógyfürdő fedett részének mielőbbi helyreállítása a cél

Tamási vezetése szerint a város és a térség számára igen fontos egy fedett, az év minden napján üzemelő gyógyfürdő. A korábbi tűzesetben megsérült fürdőépület helyreállításának érdekében megkötötte a szerződést a város a kivitelezővel.

Gazsó Rita

A fedett fürdő megléte igen fontos a város és térség számára

Fotó: MW

Eredményesen zárult a Tamási Gyógyfürdő helyreállításának tervezésére és kivitelezésére kiírt közbeszerzési pályázat, a helyi önkormányzat a DENCO Klimatechnikai Szolgáltató és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társasággal szerdán alá is írta a szerződést a munkák elvégzésére – jelezte portálunknak a város vezetése.

Tájékoztatásuk szerint a szerződésben a fürdőépület tűz és oltóvíz miatt elszenvedett kárainak helyreállítása szerepel, a gyógyászat átépítése alaprajzi átalakítással, új elemekkel, például súlyfürdővel, a fürdőépület felújítása, beleértve a burkolatot, a bútorzatot, a villamos-energetikát, gépészet-vezérlést. Egy másik, jövőbeni beruházás részét képezi a strandfürdő korszerűsítése, így a kültéri medencék, csúszdapark, egyéb funkciók modernizálása, amelyek érdekében Tamási önkormányzata később újabb közbeszerzési eljárást folytat majd le.

Fotó: MW

Mint ismert, Tamási önkormányzata korábban támogatási kérelmet nyújtott be a meglévő strandfürdővel kapcsolatban Gyógyfürdőfejlesztés Tamásiban címmel a Magyar Turisztikai Ügynökséghez, amelyet elnyert, és amelynek köszönhetően megkezdhette az előkészítő feladatokat. Ezek elvégzése közben azonban 2021 november elsején tűzeset következett be a termálfürdőben, amelynek folyamán részlegesen leégett a tetőszerkezet, valamint az épület másodlagos károkat szenvedett az oltóvíz miatt.  

A fedett fürdő a gyógyhely lelke

A tűzesetet követően az épület állagmegóvását biztosította az önkormányzat, de eredeti funkciói a helyreállításig, így a gyógyvizes medencék, a fedett élményfürdő teljes területe használhatatlanná váltak. A fedett fürdő megléte igen fontos a város és térség számára, hiszen ennek köszönhetően a helybéliek és az ide látogatók számára az év 365 napján biztosítva lehet a fürdőszolgáltatás. – A legfontosabb szerepe talán az, hogy ez a lelke a város gyógyhelyének és a gyógyfürdőnek, amely miatt a minősítéseket városunk elnyerte – foglalta össze Porga Ferenc. 

Kormányzati támogatásra számítanak 

Porga Ferenc lapunknak korábban kifejtette, hogy ez egy feltételes eljárás volt, a kivitelezés megkezdéséhez szükség van pénzügyi forrásra, amelyhez kormányzati támogatásra számítanak. A városvezető azt mondta, a forrás beérkezését követően még a nyáron elindulhatnak a fürdő helyreállítási munkálatai, amelyre egy éve lesz a kivitelezőnek. Jó esetben tehát már jövő nyáron a helyreállított Tamási Gyógyfürdőben pihenhetnek a helybéliek és a távolabbról érkező vendégek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában