Az állatorvos válaszol

2024.04.17. 13:20

Az állatokat is az életenergia tartja életben

Az élő szervezetet az különbözteti meg a halottól, hogy van benne életenergia, amely a testi funkciókat működésben tartja.

Brunner Mónika
dr. Jakab Ferenc, a szekszárdi Fehér Agyar Állatorvosi Rendelő tulajdonosa
Forrás: MW

A szervezetben létezik egy – orvosi nyelven homeosztázisnak nevezett – dinamikus egyensúlyi állapot, amelyre a különböző szervek és szervrendszerek működésének harmóniája jellemző – mondta megkeresésünkre dr. Jakab Ferenc, a szekszárdi Fehér Agyar Állatorvosi Rendelő tulajdonosa. 

Ha a szervezetet bármilyen – fizikai vagy lelki – inzultus éri, azonnal kompenzációs mechanizmusok indulnak el, amelyeknek célja a homeosztázis fenntartása. Például sérülés esetén aktiválódnak a vérveszteséget gátló, megállító folyamatok, az erek reakciói, véralvadás.

Friss, tudományos kutatások szerint az élő szervezetben az információ áramlása gyakran olyan sebességgel történik, ami nem magyarázható csupán biokémiai-, illetve az idegeken és membránokon történő ingerület átviteli reakciókkal lennie kell egy másik, elektromágneses természetű információcserének is, amelyik a testben és körülötte is mindenütt jelen lévő energetikai térben valósul meg.

A legtöbb betegség az ebben a térben történő „elhangolódással” kezdődik, amikor a különböző diagnosztikai vizsgálatok még nem mutatnak ki szervi elváltozásokat vagy élettani paraméterek változását.

A biológiai információs terápia is ebben a térben fejti ki a hatását, amelynek előnye, hogy az említett, funkcionális tünetek vagy szervi megbetegedések előtt már képes felismerni a betegség kezdetét, ezáltal lehetőség van annak megelőzésére. A már kialakult betegségek esetén is hasznos, mert nem korlátozódik a szervi szintű gyógyításra, például egy daganat műtét esetén segít a kiújulás vagy az áttétképződés elkerülésében.

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában