Bakancs Túra

2024.04.23. 09:21

Bekalandozták a szekszárdi dombvidéket

Bakancs Túra gyülekező helye volt a múlt szombaton délelőtt a Csatári-völgy elején található volt kerámia üzem. A Szekszárd Alsóutca - Csatár - Bakta 2023 Civil Egyesület szervezte kiránduláson hatan indultak felfedező útra a környékbeli dombságon.

Szeri Árpád

Bartók Julianna, az egyesület alelnöke elmondta, hogy a körtúra a Cinka dűlőtől vezetett felfelé a Baráti-szurdikon a Gurovicai Erdészházig, onnan a Hollósi tanösvény mentén föl a Strázsa hegyig, majd végig a Virág-völgyön. A csapat a kört bezárva így érkezett vissza a Baráti-szurdikhoz, de ekkor már lejtmenetben haladva. A lépés számlálóval rendelkező okostelefonok összesen tizenkét kilométer teljesítését jelezték. 

 A vidám túrázók a Virág-völgyben is megpihentek egy rövid időre. Fotó: Beküldött fotó.

– Nagyon kellemes időnk volt és remek társaságban,  vidáman telt el a négy óra – tette hozzá Bartók Julianna. – Időnként egy rövid pihenő erejéig megálltunk és gyönyörködtünk a természet körénk varázsolt szépségében. A változatos terepben, a tavaszi, üde, zöld színekben, a fákban, virágokban és a madarak koncertjében. Azt viszont szomorúan nyugtáztuk, hogy errefelé is túl sok a kerítés, ami a vadak élőhelyének csökkenését vonja maga után. De ettől eltekintve nagyon jól éreztük magunkat és már tervezzük a következő túrát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában