Családok

2024.04.23. 09:27

Szeptembertől fogadhatja a gyerekeket a kaposszekcsői bölcsőde

Ha minden a tervek szerint halad, szeptemberben már birtokukba vehetik a gyerekek az új bölcsődét Kaposszekcsőn.

Révészné Hanol Erzsébet

Jó ütemben halad a bölcsőde építése Kaposszekcsőn, amely a tervek szerint szeptembertől már fogadná a gyerekeket. Az új épület közvetlenül az óvodához csatlakozik, de külön udvara lesz. Ez azonban azt is jelenti, hogy az óvoda udvara is teljesen megújul, a régi játékokat felújítják, újraminősítik – mondta el Badáczy-Csiba Zsuzsanna polgármester. Hozzátette, hogy amíg az óvoda udvarán munkálatok zajlanak, a település játszóterein biztosított a gyerekek számára a szabadtéri játék.

Fotó: Facebook

A bölcsőde 14 férőhelyes lesz, és mivel sok fiatal választja lakóhelyének Kaposszekcsőt, folyamatos kihasználtságra számítanak. Az új épület hazai forrásból, illetve 5 százaléknyi önerő biztosításával épült meg közel 200 millió forintból, míg az óvoda udvarának átalakítását saját költségvetéséből fedezte az önkormányzat. Mindemellett harminc facsemetét ültettek el a napokban: huszonöt darab az óvoda és bölcsőde udvarán kapott helyet, további öt pedig a temetőben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában