Fejlesztés

2024.04.22. 08:00

Új játszóvár rendszert használhatnak a paksi óvodások

Új eszközzel bővült a Paksi Benedek Elek Óvoda Hétszínvirág tagóvodájának udvara. Az óvoda játszóeszköz-állománya most egy játszóvárrendszerrel, valamint egy mókuskerékkel bővült, mindegyik alá ütéscsillapító gumiburkolat került.

Gazsó Rita

Az elmúlt öt évben összesen 140 millió forint értékben valósultak meg fejlesztések a közterületi játszótereken Pakson (Fotó: MGy)

A beruházás műszaki átadásán Szabó Péter, Paks polgármestere elmondta, hogy az önkormányzat kiemelt hangsúlyt fektet a nevelési intézmények fejlesztésére, éppen ezért a Dunakömlődi tagóvoda udvarára is új játékot telepítettek. Ide új játszóvár került, valamint a meglévő fészekhinta és kötélpiramis alá gumiburkolatot fektettek le – írta meg a TelePaks

A két helyszínen összesen több mint huszonhat-millió forint értékű beruházás zárult le – tájékoztatott Szabó Péter, hozzátéve, hogy ezeket a fejlesztéseket ütemterv szerint hajtják végre, az elmúlt öt évben összesen több mint 120 millió forintot fordított intézményi játszótérfejlesztésre az önkormányzat. 

Az Árnyas utcai játszótérre most trambulint helyeztek ki, körülötte ütéscsillapító gumiburkolattal, a Pollack Mihály utcai játszótéren lengő libikóka kapott helyet, a Kodály Zoltán utcai játszótéren lakossági kérésre a homokfelületet gyöngykavicsra cserélték, aminek ütéscsillapító hatása van. 

A külső településrészeken is történt fejlesztés, Cseresznyésben a játszóeszközpark bővült, Dunakömlődön pedig a faluháznál lévő játszótéren a körhinta környezetét tették biztonságossá. Szabó Péter úgy tájékoztatott, hogy a mostani fejlesztések értéke húszmillió forint, az elmúlt öt évben pedig összesen 140 millió forint értékben valósultak meg fejlesztések a közterületi játszótereken.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában