A lakókkal közösen alakítja ki programját Böröcz Máté

Hetek óta járja Szekszárd 3. választókerületét, most pedig utcafórumon beszélgetett a Kadarka-lakótelep környékén élőkkel Böröcz Máté, a Fidesz-KDNP helyi önkormányzati képviselőjelöltje. A találkozón kiderült: a helyiek hasonló beruházásoknak örülnének, mint amiket a politikus is szükségesnek tart.

Bencze Péter

Fotó: Makovics Kornél

Szerdán délután várta kötetlen beszélgetésre a környéken élőket Böröcz Máté, aki Gyurkovics János, Szekszárd alpolgármesterének körzetében méretteti meg magát a június 9-i választáson. Az utcafórumra a Kadarka utcában került sor.

Konstruktív ötletelés zajlott

Az utcafórumon többen is felvetették, hogy nagyobb esőzések során a csapadék a Kadarka utcában nem tud megfelelően elfolyni. Böröcz Máté szerint ezt úgy lehet orvosolni, hogy az ottani lakótelep környékén bővíteni kell az elvezető rendszert. A jelölt azt mondta, ezt mindenképpen érdemes átgondolnia a városvezetésnek, ő pedig megválasztása esetén azért is dolgozik majd, hogy a probléma minél előbb megoldódjon.

A lakók azt is szeretnék, hogy a lakótelep környékén alakítson ki új parkolókat az önkormányzat. A városrészben legutóbb 2018-ban adtak át új parkolókat, akkor 28-at. A családok által használt autók száma viszont évről-évre növekszik, így az utcafórumon megjelentek egyetértettek abban: meg kell vizsgálni, milyen lehetősége van az önkormányzatnak újabb, gépjárműveknek fenntartott várakozóhelyek kialakítására. Böröcz Máténak már elképzelése is van, pontosan hogyan lehetne orvosolni a jelenséget.

Szintén felmerült, hogy bővíteni kellene a lakótelepen található játszóteret. A kormánypártok politikusa azt mondta, missziónak tekinti, hogy megválasztása esetén azért dolgozzon, hogy a Szekszárd minden lehetséges módon támogassa a fiatal családokat, így ezt a kérést is indokoltnak látja.

Közös ügyük a körzet

Böröcz Máté a helyiekkel együtt szeretné kialakítani a programját, amit megválasztása esetén végigvinne a ciklus végéig. Tele van saját ötletekkel, a konkrét fejlesztések tervezésébe viszont minden esetben bevonná a helyieket is. Ahogy fogalmazott: „együtt fésülik össze a körzet programját.“ A mostani utcafórum kapcsán pedig azt mondta portálunknak, nagyon elégedett, és örömmel tölti el, hogy sokan elmentek és konstruktív, előremutató beszélgetések bontakoztak ki a találkozó során. 

Böröcz Máté legközelebb május 14-én, kedden délután fél hatkor, a Zöldkert u. 6-8. előtti játszótéren várja a környéken élőket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában