TV-ajánló

2024.05.04. 13:37

A nosztalgikus Római vakáció 

Mauthner Ilona

A kép illusztráció.

Nem mai film a Római vakáció, hiszen a készítői 1953-ban forgatták le a felejthetetlen Audrey Hepburn főszereplésével. Az elmúlt évek során többször megnéztem, és talán a főszereplőknek, a film történetének köszönhető, de egyszer sem unatkoztam rajta. Így bátran ajánlom azoknak, akik még nem látták, a Duna tévé vetíti 19 óra 45 perctől. 

A gyönyörű Anne, egy távoli ország trónjának várományosa, európai körutazást tesz. Mire Rómába ér, már olyannyira unja a hivatalos látogatási rendet és közszereplést, hogy enyhe hisztériás rohamot kap. Az orvosok nyugtatót adnak a hercegnőnek, és azt tanácsolják neki, hogy pihenjen. Anne azonban mást forgat a fejében, úgy dönt, hogy a pihenés helyett inkább elmegy mulatni. A szállodájából kiszökve egyedül vág neki Róma utcáinak. Így találkozik össze Joe Bradley-vel, az amerikai újságíróval, aki élete sztorijának reményében saját lakására viszi a nyugtató hatása miatt szédelgő hercegnőt. 

A felejthetetlen Audrey Hepburn élete első főszerepével azonnal elnyerte a legjobb női alakításért járó Oscar-díjat. A film ezen kívül a legjobb forgatókönyv és a legjobb jelmeztervezés kategóriájában is elnyerte az Amerikai Filmakadémia díját. 

A férfi főszerepet egyébként a szintén felejthetetlen Gregory Peck játszotta. 

A filmet a Duna tévé vetíti 19 óra 45 perctől. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában