12 órás futás

2024.05.08. 14:00

A Samsonite és a kormányhivatal is csatlakozott idén a Kihívás Napjához

A Samsonite Hungária Kft. idén is csatlakozott a Kihívás Napja programhoz, vállalva a 12 órás váltófutás kihívást. Idén csatlakozott a szekszárdi székhelyű céghez a Tolna Vármegyei Kormányhivatal is.

Berg Sándor

Fotó: Mártonfai Dénes

Második alkalommal csatlakozott az egyik nagy európai sportszerkereskedő vállalat kihívásához a Samsonite Hungária Kft., dolgozói vállalták, hogy tizenkét órán át megállás nélkül futnak. Az idén a cég hatvankét munkatársa állt az kezdeményezés mellé, nagyobb részük a szekszárdi telephelyről, de vannak, akik a budapesti értékesítői csapatból „segítenek be”.

– A társadalmi felelősségvállalás fontos egy cég életében, ennek egy része a sport, azon belül most a futás. Igyekszünk a városhoz és a vármegyéhez minél közel kerülni, fontos, hogy ezt közösen tegyük meg. Ahogy mondani szokás, ép testben ép lélek, ez nagyon illik a Samsonite-ra is – fogalmazott Pataki Zoltán igazgató, aki igazi vezetőként a csapat első kilométereit tette meg.

Az idei Kihívás Napja a cégen belül is elindított egy versenyt az indulók között, többen azzal a szándékkal neveztek, hogy megdöntsék a tavalyi legtöbb kilométert teljesítő távját.

A Samsonite meghívására csatlakozott a programhoz a Tolna Vármegyei Kormányhivatal is. Dr. Horváth Kálmán főispán elmondta, a szimpatikus kezdeményezésre egyből igent mondtak. A területi igazgatási szerv sem vette félvállról a kihívást, tíz gyakorlott futója képviselte a hivatal a szekszárdi atlétikapályán.

– Ahogy az igazgató úr mondta, fontosnak tartjuk az egészség megőrzését, fel kell hívni a figyelmet az egészséges életmód jelentőségére, hiszen ez a kormányhivatalok feladatai közé tartozik. Ezen túlmenően pedig szükséges törekedni arra, hogy a kollégáink is megfelelő fizikális állapotban legyenek, mert nekem a mosolygó hivatal, mosolygó kollégák és ügyfelek a mottóm. Ehhez az ilyesfajta kikapcsolódásra szükség is van – nyilatkozta dr. Horváth Kálmán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában