Teol.hu podcast

2024.05.02. 19:00

Azért boldog az életem, mert nem érdekel a hatalom és a pénz

Kevés olyan zenekar létezik Szekszárdon, mint a Holló együttes.

Dahud Emil

Fotó: MW

Azt leszámítva, hogy négyen kezdték, és már csak hárman játszanak aktívan a csapatban, nem történt náluk semmi változás az elmúlt negyven év során.

Jól olvasták, négy évtizede töretlen sikerrel csalnak mosolyt a gyerekek arcára itthon, Tolna vármegyében, Magyarországon és határon túl is. Sili Károly, a Holló gitárosa, dalszerzője, dalszövegírója felhőtlenül nyilatkozott a Hír.FM magazinjának életfilozófiájáról, és az együttes sikerének titkáról. Ő például soha nem szerette a kötelezőt. Szabadságkedvelő ember, aki nem vágyott az életében nagyra: hatalomra sem, és rengeteg pénzre sem. Számára az a felüdülés, ha a munkája a hobbija.

Jelenleg harmadmagával erősíti a formációt Ritter Péter mandolinos, tamburás, furulyás, gitáros és énekes, illetve Fenyvesi Ferenc énekes és basszusgitáros mellett. Nem mehetünk el szó nélkül a zenekar korábbi tagja mellet. Kovács Gábor, akivel a mai napig nagyon jó kapcsolatot ápolnak, 2001-es kiválása ellenére még mindig szívesen beugrik, ha helyettesíteni kell.

Nemrégiben adott jubileumi koncertjük sikeressége megkérdőjelezhetetlen. Sili Károly szerint az óvodásoknál és a kisiskolásoknál is volt "ereszd el a hajam" a rendhagyó eseményen. A Babits Mihály Kulturális Központban rendezték meg, ahol Berlinger Attila igazgató úr köszöntötte az együttes tagjait.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában