Eltiltották Bomba Gábort a további jogszabálysértéstől

Súlyosan félrevezette Bomba Gábor, az Éljen Szekszárd frakcióvezetője és polgármesterjelöltje a szekszárdiakat akkor, amikor egy a városházán megrendezésre kerülő önkormányzati programot a saját eseményüknek próbált beállítani a Facebookon – ez a lényege a Helyi Választási Bizottság kedd délutáni döntésének. Bomba Gábort eltiltották a további jogszabálysértésektől.

Bencze Péter

Képünkön Dr. Kulcsár Ágnes, a szekszárdi Helyi Választási Bizottság elnöke. fotó: Bencze Péter

Amint azt portálunk elsőként írta meg még múlt héten, Szekszárd kerékpáros úthálózatának fejlesztésével kapcsolatban tartanak lakossági fórumot a helyi városházán május 15-én. A programot a polgármesteri hivatal munkatársai és az úgynevezett kerékpárforgalmi hálózati tervet elkészítő mérnöki vállalat munkatársai közösen szervezik, hogy tájékoztassák a helyieket a várható fejlesztésekről. Az eseményre szóló meghívót Bomba Gábor, mint frakcióvezető is megkapta. Ő pedig nem tétlenkedett, azt állította a Facebookon, saját politikusi oldalán, hogy az eseményt az ÉSZ szervezi.

Bomba Gábor és az ÉSZ több tagja is átverte a szekszárdiakat

Bomba Gábor négy nappal ezelőtt osztott meg egy képet a politikusi Facebook oldalán, amin egy róla készült portré fotó, az ÉSZ által használt logó és színösszeállítás látható, valamint egy rövid szöveg, amivel a helyieket hívja meg az eseményre. Azt írták a montázsra: „Bemutatjuk terveinket, kérem tegyék meg javaslataikat, észrevételeiket!“

Bomba Gábor posztját azonnal osztani kezdték az ÉSZ jelöltjei is. Dr. Szabó Géza ráadásul a városháza illetékes e-mail címe helyett az Éljen Szekszárd elérhetőségével posztolta újra a bejegyzést. 

Az ügy miatt Szollár Zoltán, Szekszárd 4. számú választókerületének képviselője tett bejelentést a Helyi Választási Bizottságnál. Az ügyet végül kivizsgálták, és megállapították, hogy Bomba Gábor kampányeseménynek próbálta beállítani az önkormányzat által szervezett programot. Ráadásul a vonatkozó jogszabály értelmében polgármesteri hivatalban szigorúan tilos kampányrendezvényt tartani. 

Bomba Gábort eltiltották a további törvénytelenségtől

A bizottság döntése értelmében Bombának a mostantól számított 24 órán belül el kell távolítania a súlyosan félrevezető bejegyzést, és a kampányidőszak további részében tartózkodnia kell a jogszabálysértésektől. Pénzbírságot nem kapott az ÉSZ vezetője.

Máté Péter és Horváth István szerint az ÉSZ egész tevékenysége hazug baloldali program

Bomba Gábor posztjára Máté Péter, a Fidesz helyi frakcióvezetője, önkormányzati képviselőjelöltje, valamint Horváth István országgyűlési képviselő is reagáltak. Máté Péter azt írta a Facebookon Bomba bejegyzése kapcsán: „Álságos, félrevezető, de leginkább hazug, mint az ÉSZ frakcióvezetőjének Bomba Gábornak az elmúlt öt éves „tevékenysége"!“ 

Horváth István pedig úgy fogalmazott: „Az " Éljen Szekszárd" álcivil- baloldali (MSZP) szervezet polgármesterjelöltjének legújabb közéleti ámokfutása! Ezt a kerékpáros fórumot a polgármesteri hivatal szakemberei szervezik, a Szekszárd város megbízásából 2017-2018 között elkészült kerékpár forgalmi terv felülvizsgálata céljából, a tervet készítő közlekedési mérnökök közreműködésével. A tervdokumentum Szekszárd Megyei Jogú Város és a tervet készítő Bonum Via Kft. tulajdona. Az " Éljen Szekszárd" álcivil- baloldali (MSZP) szervezetnek a fórum szervezésében, a terv elkészítésében semmiféle szerepe nem volt! A polgármesteri hivatalt és annak helyiségeit kampánycélra felhasználni nem illik, illetve nem szabad!“

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában