Magához szívta a Fidesz-KDNP a független polgármestereket

Tolna vármegyében több olyan települést találtunk, ahol a Fidesz -KDNP-hez csatlakoztak független polgármesterek. Ők az idei június kilencedikei önkormányzati választásokon már a Fidesz-KDNP színeiben indulnak.

Brunner Mónika

(illusztráció)

Forrás: MW

Tolna vármegyében a Tamási járásban például Dúzson a 2019-ben  függetlenként polgármesterré választott Kerekes József immár a Fidesz-KDNP színeiben indul az idei évi június kilencedikei önkormányzati választásokon, a Nemzeti Választási Iroda adatai szerint. Dúzson a választásra jogosultak aktuális száma kétszáznégy. 

Koppányszántóra is igaz ez a helyzet, ahol a függetlenként megválasztott Niklai Gábor polgármester a Fidesz -KDNP színeiben indul újra, hogy ismét a község első embere legyen. Koppányszántón a választásra jogosultak aktuális száma kétszázhetvenöt. 

Pári községben Glück Róbert 2019-ben függetlenként megválasztott polgármester korábban lapunknak elmondta, hogy gondolkozik, induljon-e újra választásokon, hozzátette, hogy azért vár a döntésével, mert  Páriban nagy a csend politikailag. 

– Egyetlen napunk sem alakul úgy, ahogy reggel elterveztük, főleg ha az ember egy egész település vezetését-irányítását veszi a nyakába. Mindig vannak és lesznek nehézségek, a legjobbat vagy a legtöbbet igyekszem, igyekszünk kihozni az adott helyzetben a lehetőségektől függően – mondta akkor lapunknak. 

A Nemzeti Választási Iroda adatai szerint mostanra pedig már biztos, hogy Glück Róbert is úgy döntött, hogy 2024-ben a Fidesz-KDNP jelöltjeként száll újra harcba a polgármesteri székért. Páriban a választásra jogosultak aktuális száma négyszázkilencvenhat. 

Pincehelyen Piringer József korábban lapunknak elmondta, hogy Fidesz–KDNP színekben indul. 

– Öt éve, 2019 óta vagyok polgármestere Pincehelynek, előtte önkormányzati képviselőként dolgoztam a településért – tette hozzá. 

Később a  Nemzeti Választási Iroda is közzétette, hogy a Fidesz-KDNP színeiben méreti meg magát a következő ciklus polgármesterségéért. Pincehelyen ezerhétszázötvenhat a választásra jogosultak legutóbbi aktuális száma.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában