Folytatódik az érettségi

2024.05.06. 11:30

Magyar nyelv és irodalomból középszinten ezerháromszázkilencvennégyen írásbeliznek

Érettségi vizsgákra a 2024 május-júniusi időszakra összesen 2105-en jelentkeztek Tolna vármegyében az Oktatási Hivatal tájékoztatása szerint. Az írásbeli vizsgaidőszak május harmadikán az emelt és középszintű nemzetiségi nyelv és irodalom vizsgával kezdődött.

Brunner Mónika

A palánki Csapó középiskola diákjai tavaly így készültek a vizsgára Fotó: M. D. (archív)

Húzós időszak ez az érettségizőknek, ezekben a napokban kell számot adniuk az elmúlt években megszerzett tudásukról. A vizsgaidőszak sok nehézséget tartogat. 

Érettségi Tolna vármegyében: több, mint ötezer középszintű vizsga 

Az idei évi, május-júniusi írásbeli érettségi vizsgák május harmadikán reggel nyolc órakor kezdődtek emelt szinten és középszinten nemzetiségi nyelv és irodalommal. A diákok országszerte horvát, német, román, szerb, szlovák nyelv és irodalomból adtak számot ismeretükről

 Az Oktatási Hivatal a Tolna vármegyei adatokat ismertetve közölte, hogy az idei érettségi időszakra összesen 2105-en jelentkeztek vizsgákra, amelyek huszonhét feladatellátási helyen zajlanak hatvanhárom bizottság előtt. Tolna vármegyében összesen 906 emelt szintű, és 5341 középszintű vizsgát tesznek a jelentkezők.

Magyar nyelv és irodalomból közel ezernégyszázan vizsgáznak középszinten 

Az érettségi vizsgaidőszak május hatodikán, hétfőn reggel kilenc órától emelt szintű és középszintű írásbeli magyar nyelv és irodalom vizsgával, valamint középszintű magyarral mint idegen nyelv vizsgával folytatódik. Tolna vármegyében középszinten magyar nyelv és irodalomból 1394-en vizsgáznak hétfőn. 

Május második hete számos további vizsgát hoz, május hetedikén, kedden matematikából, szerdán történelemből, csütörtökön angol nyelvből, pénteken német nyelvből tesznek érettségi vizsgát a diákok. Tolna vármegyében középszinten matematikából 1333-an, történelemből 1294-en vizsgáznak. Emelt szinten a legtöbben angol nyelvből, 262-en vizsgáznak vármegyénkben, ezt követi a történelem 134 és a matematika 97 vizsgázóval.

Az írásbeli vizsgák egészen május huszonhetedikéig tartanak. Ezután következnek szóbelik, az emelt szintűt június 5. és 12. között, a középszintűt június 17. és július 3. között tartják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában