Óriási siker ez a centrumnak

2024.05.08. 09:53

Már most szakmája kiválósága a két diák

Egy második és egy negyedik hellyel büszkélkedhet a Tolna Vármegyei Szakképzési Centrum két diákja a Szakma Kiváló Tanulója Verseny döntőseként.

Révészné Hanol Erzsébet

Fotó: Mártonfai Dénes

Kiváló eredményeket értek el a Tolna Vármegyei Szakképzési Centrum diákjai, akik bejutottak a Szakma Sztár Fesztiválra, a Szakma Kiváló Tanulója Verseny döntőjébe. 

Szeledeli Janka Bianka, a Hunyadi Mátyás Vendéglátó és Turisztikai Technikum és Szakképző Iskola tanulója a második, Jókai Rafael, a Perczel Mór Technikum és Kollégium központifűtés- és gázhálózatrendszer-szerelő tanulója pedig negyedik helyezést ért el. Őket és felkészítőiket köszöntette kedden Dömötör Csaba, a Tolna Vármegyei Szakképzési Centrum kancellárja.

Mint mondta, rendkívüli büszkeséggel tölti el az eredmény, hiszen kimagasló teljesítmény egy-egy szakma öt legjobbja közt lenni. Óriási siker ez a centrumnak, az intézménynek és persze személy szerint a sikert elért diákoknak. A kancellár kiemelte, hogy ehhez mindkét tanulójuk esetében összeszedettségre, kreativitásra és tudásra volt szükség. Dömötör Csaba arról is beszélt, hogy a duális képzőhelyek érdeme is a jó eredmény, valamint megköszönte a felkészítő pedagógusok munkáját, és azt kívánta, hogy még sok ilyen tehetséges diákjuk legyen.

A kötetlen beszélgetés során kiderült, hogy Szeledeli Janka Biankának többek között univerzum témájú tortát kellett készítenie, míg Jókai Rafaelnek egy komplett fűtésrendszert – segítővel együtt – összeraknia. Vármegyénkben egyébként ő az első, aki ebben a szakmában ilyen kitűnő eredményt ért el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában