Modern környezet

2024.05.08. 08:30

Megújult a szekszárdi kórház onkológiai osztálya (galéria)

A Covid miatt 2020-ban költözni kényszerült a szekszárdi kórház onkológiai osztálya, a napokban azonban visszaköltözhetnek, ráadásul modern, felszerelt környezetbe.

Révészné Hanol Erzsébet

Megújult a szekszárdi kórház onkológiai osztálya

Fotó: Mártonfai Dénes

Bejárásra hívták kedden a szakembereket a Tolna Vármegyei Balassa János Kórház Onkológiai osztályára. Dr. Al-Farhat Yousuf osztályvezető főorvos mutatta be az elmúlt években több ütemben megvalósult felújítás eredményét. Mint mondta, az onkológia osztály 2020-ban a Covid járvány miatt költözni kényszerült a D épületből, ám a napokban visszatérhetnek oda, ráadásul modern, felszerelt környezetbe. A főorvos kiemelte, hogy mindez annak köszönhető, hogy a kórház vezetése felismerve ennek jelentőségét önerőből, illetve atomerőműves támogatásokból, alapítványi forrásokból komoly összegeket fordított a korszerűsítésre.

Dr. Al-Farhat Yousuf hozzátette, hogy az átalakítások a minél gyorsabb betegellátást szolgálják, ugyanakkor nemcsak a szakmai, hanem a pszichés tényezőket is szem előtt tartják. Így például arra is van lehetőség, hogy igény esetén a családtagok végig ott lehessenek haldokló hozzátartozójuk mellett az utolsó napokban.

A bejárást követően fórumra várták a meghívott vendégeket a vármegyeháza dísztermébe, ahol a Tolna Vármegyei onkológiai betegirányítási fórumot tartották a daganatos betegek gyors diagnózisa és a terápiához való jutásának további javítása érdekében. A szakmai programon különböző tumoros megbetegedések szűréséről és a betegirányítási tapasztalatokról hangzottak el előadások.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában