Szülinapi koncert

2024.05.06. 07:42

Nyílt főpróbát tartott a Csobogó

Hetek óta tartó munka végén a Csobogó együttes május elsején, délután 3 órakor nyílt főpróbára invitálta a közönséget, egyúttal bemutatták az érdeklődőknek a minden tekintetben új, hangfelvételekre is alkalmas helyiségüket – tájékoztatta lapunkat Babothi Varga Jenő, a Csobogó együttes vezetője.

Mauthner Ilona

A Csobogó együttes nyílt főpróbára invitálta a közönséget. (Beküldött fotó)

A családtagok mellett több kedves ismerős látogatott el a Szekszárdi Ipari Parkba, hogy egy kis betekintést nyerjenek az együttes mindennapjaiba. 

Felidézték a régi majális

Fenyvesi Gábor dobos – az ünnepnek megfelelően – egy szalagos magnóról régi mozgalmi dalok lejátszásával fogadta az érkezőket, de természetesen volt virsli és sör is, pogácsa és sütemények Varga Jenő cukormentes szörpjei mellett, egy kis Takler-féle vörösborral kiegészítve.

Tíz éve alakult a Csobogó együttes

Két ajándék is gazdára talált, ez egyiket, az „Aranyfakanál-díjat” Vargáné Polai Teréz kapta, aki a távoli utazások ételeiről, süteményeiről gondoskodik már évek óta. A másikat – ahogy Varga Jenő elkeresztelte  az „együttes bábája”– Decsi-Kiss János adta át a zenekarnak a közelgő 10 éves jubileum alkalmából, egy saját készítésű molinó formájában. Az ismert újságíró, képzőművész, ugyanis ott volt Kölesden 2014-ben a magyar költészet napján, amikor is az együttes első fellépése volt, akkor még a Fenyvesi-Varga duó formájában.  Itt jegyezzük meg, hogy az együttes születésnapi koncertje június 30-án 17.30-kor kezdődik a Takler Kúria Átriumában.

Nem csak zenéltek, sztoriztak is

Ezt követően a zenészek a jelenlegi műsoraik (A másik Csukás, A szavakon túl) dalait vették elő. Persze nem koncertszerűen, hiszen ahol kellett ott megálltak, voltak részletek, amelyeket egymás után újra és újra eljátszottak. Közben ötletek is előjöttek, némelyik dalban változtatással is éltek, szóval igazi próbahangulat volt. 

A zeneszámok közben, különösen, ha volt egy kis apró baki, az elmúlt évek sztorijai (volt belőlük bőven) is előkerültek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában