Hajdan

2024.05.09. 22:10

Pénzhamisítók után nyomoztak Bátán

Hajdan című sorozatunkban ismét visszatekintünk a régmúlt idők érdekességeire, fontos eseményeire Tolna vármegyéből.

Szeri Árpád

Képünk illusztráció

Forrás: MW

110 ÉVE Május 1-ét, a világ proletáriátusának ünnepet a szekszárdi szervezett munkásság is megtartotta s népgyűlés keretében áldozott a nap emlékének. Délelőtt 10 órakor a volt Fehér-féle vendéglőben népgyűlést tartottak, melyen a nap jelentőségét tartalmas, meggyőző érvekben gazdag beszédben Pósz Jenő, a szociáldemokrata párt központi ki küldöttje ismertette. A gyűlésen a hatóságot Rácz József rendőrfőkapitány képviselte. Délután a vámnál lévő kirándulóhoz vonult a munkásság, honnan este felé a legnagyobb rendben, minden csendzavarás nélkül tért haza. (Tolnamegyei Közlöny 1914. május 3.)

110 ÉVE A fővárosból két detektív jött le Bátára, ahol nyomozást tartott pénzhamisítók után. A nyomozásnak az lett az eredménye, hogy alapos gyanúokok alapján többeket letartóztattak és behozták őket Szekszárdi kir. törvényszék fogházába. (Tolnamegyei Közlöny 1914. május 3.)

110 ÉVE Hellebrand N. vállalkozó Tolnán egy modern fürdőt szándékozik létesíteni. Ezáltal a tolnaiak régi óhaja valósul meg; de a szekszárdi fürdő kárát is vallja, mert Tolnáról sokan járnak át fürödni, ami természetesen meg fog szűnni. (Tolnamegyei Közlöny 1914. május 3.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában