Sok munka vár Koller Tamásra Szekszárd 2. választókerületében

Szép számmal gyűltek össze a Fidesz-KDNP által Szekszárd 2. választókerületében indított Koller Tamás lakossági fórumán. A jóízűre sikeredett beszélgetés során a jelölt a helyiek igényeit, problémáit mérte fel. Munka pedig bőven vár majd rá, hiszen sok-sok kérést és javaslatot fogalmaztak meg a lakók.

Bencze Péter

Szép számmal jelentek meg Koller Tamás utcafórumán a helyiek. fotó: Makovics Kornél

Koller Tamás, a szekszárdi Kolping Iskola igazgatója, a helyi katolikus közösség kántora Szekszárd újvárosi részében indul a június 9-i önkormányzati választáson. A helyieket és a környéket is jól ismeri, és pontosan tudja, hogy rengeteg munka vár majd rá, ha a szavazók bizalmat szavaznak neki.

Úgy érzik elhanyagolták őket az elmúlt években

A lakossági fórumon főként a településrészt érintő városüzemeltetéssel kapcsolatos kérések és problémák kerültek szóba. A körzet lakói közül sokan úgy érzik, a mostani képviselőjük elhanyagolta őket. Szekszárd 2. választókerületének képviselője 2019-óta Csötönyi László, az Éljen Szekszárd politikusa, aki Szekszárdon ezúttal nem, Bátaszéken viszont újra elindul a választáson. Ezúttal már függetlenként.

Sajnos errefelé is gyakori jelenség, hogy a szemetes kukákba a város távolabbi részeiről hordják idegenek a háztartási hulladékot. És sokakat bosszant az is, hogy a felüljáró mellett található víztározóban évek óta nem vágták le a nádat. Emiatt a lápos talaj kiváló élőhelyül szolgál a szúnyogoknak, másrészt viszont nem ritka, hogy-egy nagyobb esőzés után a házak pincéibe is befolyik a csapadék.

Szóba került az is, hogy a Szakály Ferenc utcában sok a közterületen parkoló autó, ami pedig megnehezíti a közlekedést, és adott esetben a szemétszállítást is. A környéken élők most abban maradtak, mindenki igyekszik a saját háza udvarán megállni az autójával.

Újvárosban nagy gondot jelent, főként az időseknek, hogy a környéken található egyetlen élelmiszer üzletet éppen most kezdték el átalakítani, így a helyiek ebben a tekintetben ellátatlanok maradtak. Voltak, akik azt kérték Koller Tamástól, dolgozzon a következő ciklusban azon, hogy multi települjön a környékre. A jelölt emlékeztetett, hogy egy-egy kereskedelmi vállalat üzletpolitikájára az önkormányzat nem tud közvetlenül hatni, ugyanakkor minden erejével azon lesz, hogy teljesítse a választók ezen igényét.

Koller Tamás a lakókkal együttműködve működtetné a városrészt

Koller Tamás a megjelenteknek azt mondta, pontosan tudja és látja milyen problémákkal küzd a városrész, megválasztása esetén pedig azért dolgozik majd, hogy az újvárosi körzet ugyanolyan lehetőségekhez férjen hozzá, mint a város más részei. Koller Tamás szerint egyébként éppen azért lenne fontos, hogy a Fidesz-KDNP jelöltjei kerüljenek ismét többségbe a közgyűlésben, mert akkor nem kerülhetne arra sor többé, mint ami az elmúlt években történt, vagyis, hogy az Éljen Szekszárd politikusai valamennyi fejlesztést megpróbáltak akadályozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában