Vízhiány

2024.05.07. 16:34

Több településen hétfő óta nincs víz

Már hétfő óta víz nélkül vannak több Tolna vármegyei település lakói. Így van ez Kisvejkén, Mucsfán, Lengyelen, Závodon és a Baranya vármegyei Szárászon. Závodon a lajtoskocsi már járja az utcákat, Mucsfán a Kossuth utcában parkol, Lengyelen is tartályos autóról kapják a vizet a lakosok.

Brunner Mónika

Závodon dolgoznak a hiba elhárításán (beküldött fotó)

A közösségi médiában sorra teszik közzé a legfontosabb információkat az önkormányzatok a Tolna vármegyei településeket sújtó vízhiányról. 

„11:45-től a lajtoskocsi járja a závodi utcákat!" – tájékoztatják a lakosokat május hetedikén Závod Község hivatalos oldalán. 

"Kedves mucsfai lakosok! Ivóvíz vételezésére a Kossuth utca 50. szám alatt van lehetőség!" – szerepel a mucsfai önkormányzat oldalán. 

A lengyeli faluház így tájékoztat: „A vízhiány megoldása még nem sikerült, a mai napon még biztosan nem lesz elérhető a vezetékes víz szolgáltatás. A Mezőföldvíz dolgozik az üzemzavar elhárításán, de ez több időt vesz igénybe, több, egymásra épülő hiba kijavítása miatt. A mai nap is jön majd a tartályos autó, végigmegy az utcákon, dudál, tőle lehet vizet szerezni."

László Attila, Závod polgármestere lapunknak elmondta, hogy a Mezőföldvíz Kft. a vízszolgáltatója több Tolna vármegyei településnek. Tudomása szerint Nagyvejkén négy fúrt kúttal rendelkeznek, a nagyvejkei kutakból egyetlen nyomócsövön érkezik a víz Závodra, majd onnan megy tovább három irányba, a Kisvejke-Mucsfa-Lengyel térségbe, onnan pedig a Baranya vármegyei Szárász településre. Ezen települések vízhálózata láncolatszerűen függ össze. Tudomása szerint a szolgáltató már szombaton észlelte a nyomócsőnél keletkezett problémát. Ezután kapták sorra a lakossági bejelentéseket, többek között Závodról, ahol vasárnap délelőtt vízcsökkenést tapasztaltak, hétfőre pedig teljesen elfogyott a víz.

Mucsfán a Kossuth utcában parkol a tartályos autó (beküldött kép)

– A szolgáltató arról tájékoztatta a závodi önkormányzatot, hogy vasárnap egész nap hibaelhárítást végeztek, és tovább folytatják a munkát – tette hozzá László Attila. 

Azt is mondta, hogy a vízhiánnyal küzdő településeken remélhetően kedd estére már ismét lesz víz.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában