Teol.hu podcast

2024.04.19. 19:01

Az Illyés Gyula Könyvtár rendhagyó programokat kínált a Költészet Napján

Vendégünk volt Kaposi Ildikó, az Illyés Gyula Könyvtár ifjúsági könyvtárosa, aki elmondta milyen rendezvényeik, versenyeik voltak az elmúlt évben.

Wehovszkyné Tóth Tímea

Csütörtökön reggel Szekszárd belvárosában szokatlan, de forgalmas helyekre verses köteteket raktak ki az Illyés Gyula Könyvtár dolgozói, hogy a Magyar Költészet Napján örömet szerezzenek azoknak, akik rátalálnak. Szobrok talapzatánál, lépcsőknél, buszmegállóknál várták a könyvek az új gazdájukat. Összesen huszonkét verseskötetet helyeztek el városszerte.

Kaposi Ildikó ifjúsági könyvtáros volt a HírFm Magazinműsorának vendége. Fotó: TEOL

A „Tépj egy verset!” elnevezésű program szintén a Magyar Költészet Napja alkalmából született, az Írógárda ifjú íróinak, költőinek könyvjelzőre nyomtatott verseit kapták meg a Könyvtárba betérő könyvet kölcsönző látogatók.

Irodalmi pályázatot is hirdettek a Magyar Költészet Napján. Erre bárki jelentkezhet, aki magyar nyelven ír verset, novellát vagy mesét. A pályázaton való indulásnak életkori és földrajzi megkötése nincs, egyaránt indulhat már befutott író és akár szárnyait próbálgató amatőr is. A pályázatra eddig még meg nem jelent alkotásokat várnak.

Kaposi Ildikó ifjúsági könyvtáros volt a HírFm Magazinműsorának vendége.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában