Cselgáncs

2023.10.25. 11:20

Gercsák Szabina korán búcsúzott Abu-Dzabiban

Az első forduló jelentette a végállomást Gercsák Szabina számára az abu-dzabi Grand Slamen, akit az orosz Madina Taimazova búcsúztatott.

Berg Sándor

A paksiak dzsúdósa (kékben) negyvenöt másodpercig volt tatamin

Forrás: IJF

Nem túl erős mezőny jött össze az év nyolcadik Grand Slam versenyére, azonban az Atomerőmű SE dzsúdósa talán a legnehezebb ágra került Abu-Dzabiban. A 70 kilogrammosak között a 27. helyen rangsorolt, kontinentális olimpiai kvótás helyen álló Gercsák Szabinára az első fordulóban egy orosz, de semleges színekben indult ellenfél várt az első fordulóban.

Madina Taimazova tavaly június óta mindössze két versenyen tudott tatamira lépni (az orosz-ukrán háború miatt sokáig nem szerepelhettek versenyeken az orosz sportolók), de a világbajnokságon hetedik, az ulánbátori GS-en harmadik helyen zárt, így is csak öt hellyel szerepelt hátrébb, mint a paksi ellenfele. A 24 éves dzsúdós bizonyította tehetségét, mindössze 45 másodperc alatt két vazaarit ért el, így Gercsák számára gyorsan véget ért a torna.

A 154 ezer eurós összdíjazású viadalon még négy magyar szerepel, Tóth Krisztián (90 kg), Gőz Roland (90 kg), Vég Zsombor (100 kg) és Sipőcz Richárd (+100 kg) csütörtökön lép szőnyegre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!