Labdarúgás

2024.02.19. 12:15

Külföldi átvilágításon esett át a Paksi FC utánpótlásműhelye

A hazai utánpótlás-nevelési műhelyek átvilágítására és fejlesztésére szakosodott belga székhelyű Double Pass két szakembere látogatott el a napokban a Paksi FC-hez.

Teol.hu

Péter Norbert, a Paksi FC utánpótlás-vezetője, Anders Damgaard, Kris Collaert és Karszt László utánpótlás operatív vezető

Forrás: paksifc.hu

Három éve a tehetségközpont besorolást kapta meg a Magyar Labdarúgó-szövetségtől a Paksi FC (ez az akadémia után a második fokozat), az akkori hazai szakemberek auditálása után a napokban két, az MLSZ-szel szerződésben álló Double Pass belga tanácsadó cég emberei látogatták meg a zöld-fehérekhez, hogy betekintsenek a klub utánpótlás részlegébe, írja a paksifc.hu.

„A feltöltött írásos anyagokban átfogóan kellett bemutatnunk a teljes utánpótlás részlegünket, egészen a klub strukturális felépítéséig és szakember gárdájáig, most pedig ezek személyes visszaellenőrzése történt. Megnézték és véleményezték a létesítményeinket, két csoportunk edzését, valamint klubunk utánpótlás-felépítését” – fogalmazott Péter Norbert, a Paksi FC utánpótlás-vezetője, hozzátéve, hogy az áprilisra várható kiértékelés akár az utánpótlásbázisuk következő évekre történő besorolása is múlhat.

Az átvilágításról
A tanúsítási eljárás során tíz fő szempont és azon belül összesen közel ötszáz alszempont alapján értékeli ki az auditor a hazai utánpótlásműhelyeket. A Double Pass erre a célra fejlesztett számítógépes programjában értékeli ki a látottakat. A rendszer legnagyobb értéke, hogy az úgynevezett globális-jelentés mellett (amely a szövetség vezetése részére ad átfogó képet a fejlesztési területekről) minden egyes vizsgált szervezet részére egyedi értékelést és fejlesztési javaslatokat fogalmaz meg, írta az mlsz.hu egy korábbi cikkében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!