Labdarúgás

2024.04.23. 22:00

A Paks hátrányból fordítva jutott be a Magyar Kupa döntőjébe (galériával)

Egy év szünet után ismét fináléba jutott a Mol Magyar Kupában a Paksi FC, miután hazai pályán rendezett elődöntőben 2–1-re legyőzte a Kisvárdát.

Berg Sándor

Hahn János előbb előkészített, majd maga is betalált a Kisvárda ellen

Fotó: Molnár Gyula

Úgy kellett ez a siker a paksiaknak, mint egy falat kenyér.

Bognár György együttese legutóbb a kupa előző körében, húsz nappal ezelőtt ünnepelhetett győzelmet (a Vasas otthonában nyert hosszabbításban 5–2-re), azóta három bajnoki vereséget és 1–8-as gólarányt, valamint gyenge produkciót tudtak felmutatni az atomvárosiak. A kupa viszont más kávéház, egy meccsen bármi előfordulhat, így az is, hogy a Felcsúton kaput sem talált gárda fölényben játszott az első negyedórában, gólt viszont az NB I-től nagy valószínűséggel búcsúzó Kisvárda szerzett.

A bekapott gól sem vetette vissza a PFC lendületét, Hahn János gólpasszából Papp Kristóf egyenlített, a második félidő elején pedig asszisztja után a csatár maga is bevette a kisvárdai kaput. A 2020/2021-es bajnoki szezon gólkirálya december után talált be tétmérkőzésen, ami 2022 után ismét Magyar Kupa döntőt ért a zöld-fehéreknek, miután a második félidő legnagyobb vendéghelyzeténél Driton Camaj 90. percben elengedett lövése a keresztlécen csattant.

Ez a siker talán új lendületet ad a Paksnak a bajnoki hajrában, hogy sikerüljön megtartania dobogós helyét az NB I-ben. Erre már szombaton a biztosan kiesett Mezőkövesd ellen tehet egy lépést azzal, ha megszakítja öt meccsből álló vereségsorozatát.

Mol Magyar Kupa, elődöntő
Paksi FC–Kisvárda Master Good 2–1 (1–1)
Paks, 1798 néző. V.: Erdős (Buzás B., Vígh-Tarsonyi)
Paks: Szappanos – Vas, Kinyik, Lenzsér, Silye – Osváth (Kovács K., 71.), Windecker (Mezei, 71.), Papp K., Vécsei (Balogh B., 80.), Hahn (Böde, 86.) – Tóth B. (Haraszi, 80.). Vezetőedző: Bognár György
Kisvárda: D. Petkovics – Cipetic, Lippai, Jovicic, Körmendi (Balogh N., 84.) – Matic, Makowski (Ötvös, 62.), Melnik (Nikolov, 72.) – Navrátil (Filipovic, 72.), Mesanovic, Szpaszics (Camaj, 62.). Vezetőedző: Feczkó Tamás
Gólszerző: Papp K. (27.), Hahn (53.), illetve Matic (21.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!