Labdarúgás

2024.04.21. 08:27

Nagy csatában verte meg a fehérváriakat a Szekszárdi WFC (galériával)

A Szekszárdi WFC 3–2-re legyőzte a Fehérvár FC-t a Simple Női Liga szombati meccsén, s ezzel bennmaradt az NB I-ben.

Rónai Gábor

Volt minek örülni, a szekszárdi csajok háromszor is bevették a fehérváriak kapuját

Fotó: Makovics Kornél

Három fordulóval a bajnokság vége előtt úgy léphetett pályára a Szekszárdi WFC az FC Fehérvár ellen, hogy ha nyer, akkor bennmarad az NB I-ben. Micskó Márk csapata nagy elánnal kezdett, s már az 1. percben vezetést szerzett: Brianna Taylor használta ki a vendégek zavarodottságát. A várt gólok sajnos a folytatásban nem jöttek, pedig mezőnyfölényben fociztak a sárga-feketék. Ellenben a hajrában egy szöglet után egyenlítettek a vendégek. A fordulás után jogos tizenegyeshez jutott a Szekszárd, amit Vári Viktória váltott gólra, de erre is volt még válaszuk a fehérváriaknak. A hajrában aztán jött egy újabb hiba a vendégek részéről, Taylor pedig átgyalogolt mindenkin, és az üres kapuba lőtte a labdát, amivel megnyerte a meccset a WFC-nek. 

Mivel a Budaörs 2–0-ás vereséget szenvedett hazai pályán az MTK-tól, a szekszárdiak három körrel a bajnokság vége előtt matematikailag is bebiztosították bennmaradásukat az első osztályban. Ahhoz képest, hogy az előző szezonban ez csak az utolsó fordulóban sikerült, nagy előrelépés, és mindenképpen jár a dicséret a lányoknak! Érződik, látszik, hogy komoly, tudatos szakmai munka folyik a klubnál, amely lassan felzárkózik a női NB I középmezőnyéhez – ami a csapat nagypályás elindulásakor az elsőszámú célként volt kitűzve!

Simple Női Liga, a 19. fordulóban
Szekszárdi WFC–Fehérvár FC 3–2 (1–1)
Szekszárd, v.: Alafi B. (Jakab B., Tóth Cs.). Szekszárd: Janecz – Schell, Acsádi, Jáhn, Vári – Kovács Zs., Kágyi R., Kiss G. – Kágyi R. (Sereg, 73.), Nagy-Cseke V. (Prigli, 78.), Taylor. Vezetőedző: Micskó Márk. Fehérvár: Terestyényi – Ramor, Szabó B., Jánosi, Földvári, Németh (Czvetnics, 78.), Romanoczki, Kántor (Szehofner, 61.), Szombati (Balla, 86.), Tóth A. (Mihályi, 86.), Simon. Vezetőedző: Andorka Péter. Gólszerzők: Taylor (1., 82.), Vári (55., 11-esből), illetve Ramor (41.), Janecz (77., öngól).

A szekszárdiak a 20. fordulóban, április 27-én a Haladás Viktória otthonában lépnek pályára. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!