Karate

2024.04.17. 14:19

Nyolc érem jutott a faddi és tolnai karatékáknak az Európa-bajnokságon

Egyéniben hat, csapatban két érmet szereztek a Fadd-Tanren Karate Sportegyesület versenyzői a 2024-es SKS-SKDUN Európa-bajnokságon.

Teol.hu

Az Európa-bajnokságon szereplő faddi versenyzők, edzőjükkel, Bali Ervinnel

Fotó: Beküldött kép

Karate Hazai környezetben mutathatták meg magukat a Fadd-Tanren SE versenyzői, akik közül heten álltak rajthoz egyéniben az SKS-SKDUN Európa-bajnokságon. A pénteki Európa-kupán az utánpótláskorú versenyzők küzdöttek meg egymással, míg szombaton és vasárnap a haladó korúak versengtek az Európa-bajnoki címekért. 

„Összességében valamennyi sportolónkat dicséret illeti. Az eredmények csodálatosak de a teljesítmény még szebb lett. Sajnos sok érem nem lett olyan fényes, mint amire számítottunk, ez azonban nem rajtunk múlott. Tanulságos volt és persze tanulható is, igyekszünk a negatívumokból tanulni a pozitív értékeket pedig tovább vinni!” – összegzett Bali Ervin vezetőedző.

Ami pedig az eredményeket illeti, a csapat tagjai közül elsőként pénteken Tüdő Patrikot szólították tatamira. A fiatalember nagyszerűen teljesített, hiszen formációs küzdelemben ezüstérmet szerzett. 

Szombaton a haladók következtek. Anna formagyakorlatban bejutott a legjobb négy közé, ám egy roppant igazságtalan és mondvacsinált bírói döntéssel – ami alaposan felháborította a faddi szakmai stábot – a negyedik helyre szorították. Bali Levente egy és hárompontos versenyszámban küzdött és a hárompontos küzdelemben egészen a bronzéremig jutott! Nem volt könnyű dolga, hiszen sérülésekkel küzdötte végig a megelőző időszakot, ezért jár neki a dicséret. Vargyas Diána szintén két küzdelem versenyszámban mérkőzhetett és Leventéhez hasonlóan ő is bronzérmig küzdötte magát. Őt sérülései még jobban hátráltatták a felkészülésben, így neki is hatalmas siker ez.

Lukács Bence két versenyszámban volt érdekelt, ahol az első mérkőzését úgy vesztette el, hogy az ellenfele nem is ütött és pontot kapott érte. Ennek kapcsán Bali Ervin úgy fogalmazott: „...mintha labda nélkül rúgna valaki gólt...” Második versenyszámában azonban szépen menetelt előre, de ellenfele az utolsó másodpercekben kapott pontot, így végül második helyen zárt. Kirtyán Gábor is két versenyszámban indult, végig tudatosan és higgadtan küzdött, döntőt vívhatott mindkettőben, melyet végül nem sikerült győzelemre hoznia, neki így két ezüstérem került a nyakába.

Csapat küzdelemeben Vargyas Diána tagja volt a 12-15 éves női csapatnak, ahol egy győztes és egy vesztes meccs után 3. helyen végeztek. A 12-15 éves (-63 kilogrammos) súlycsoportban a Leveles-Barta Botond (Bushido-Viadukt SE), Bali Levente, Lukács Bence összetételű csapat két győztes mérkőzés után döntőzhetett, itt azonban alulmaradtak az azerbajdzsániakkal szemben, így nekik ezüstérem került nyakukba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!