Cselgáncs

2024.04.25. 18:10

Pupp Réka bronzérmes lett a zágrábi Európa-bajnokságon!

Pupp Réka bronzérmet nyert a zágrábi olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokság nyitónapján.

Teol.hu

Pupp Réka nagyszerű menetelés után bronzérmet szerzett a zágrábi Eb-n

Fotó: Beküldött kép

A nemzetközi szövetség  (IJF) eredményközlője alapján az 52 kilóban kvótás helyen álló, 2021-ben Eb-harmadik paksi dzsúdós harmadik kiemeltként a tizenhat között kezdte meg a szereplését a szerb Nikolina Nisavic ellen. A tokiói olimpián és a tavalyi kontinenstornán is ötödik magyar a harmadik percben egy csípődobásra vazaarit kapott, majd nem sokkal később leszorította riválisát, és az újabb vazaari már ippont ért.

Az ASE kiválósága a tizenöt World Tour-éremnél tartó francia Astride Gnetóval csapott össze a nyolc között, ahol a csata négyperces alapideje értékelt akció nélkül telt el, majd a hosszabbítás elején Pupp fojtással nyert. 

A paksira a döntőbe jutásért az olasz Odette Giuffrida várt, a tokiói olimpia bronzmeccsének „visszavágója” szintén aranypontig ment, a ráadás első percében a korábbi Európa-bajnok egy horogdobásra kapott ipponnal nyert.

Pupp a harmadik helyért kiírt mérkőzésen Ajdan Valijevával szállt szembe, aki 18 évesen a kontinenstorna egyik legnagyobb meglepetését szolgáltatta azzal, hogy eljutott az éremcsatákig. Az azeri versenyző a felnőtt mezőnyben eddig mindössze egy kisebb versenyen állhatott dobogóra, méghozzá tavaly Perth-ben.

Első találkozójukon a 18 World Tour-medálnál tartó, olimpiai ötödik magyar dzsúdós diktálta a tempót, és egy perc után vazaarit kapott egy alábújós válldobásra. Másfél perccel később pedig már véget is vetett az egyoldalú küzdelemnek, mivel egy belső horogdobásra még egy vazaarit ítélt a bíró, ami már ippongyőzelmet jelentett.

Az Atomerőmű SE 27 éves sportolója a 2021-es, lisszaboni kontinenstorna után másodszor lett harmadik, egyben megszerezte a magyar cselgáncssport 55. Eb-bronzérmét.

A másik paksi induló, Gercsák Szabina (70 kg) pénteken lép tatamira a horvát fővárosban. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!