Kosárlabda

2024.05.02. 08:29

A bronzérem és a presztízscsata is motiválja a szekszárdiak edzőjét

Djokics Zseljko, a Tarr KSC Szekszárd vezetőedzője szerint közel harminc percig extrát nyújtott csapata a Sopron Basket elleni bronzcsata első, szerdai felvonásán.

Teol.hu

Fotó: Mártonfai Dénes

„Elveszített elődöntő után nehéz motiválni bárkit is, ezért az kértem a lányoktól, hogy elsősorban a szurkolók miatt játszanak – kezdte értékelését Djokics Zseljko. – Harcoltunk, kiadtuk magunkból a maximumot, persze van miben javulnunk, például a palánk alatti játékban, mert az első félidőben sok támadólepattanót engedtünk a Sopronnak. Az első negyed végén, a második elején voltunk hullámvölgyben, de összességében huszonöt-harminc percig extrát nyújtottunk. Igazi csapatként nyertünk, mindenki tette a dolgát.”

Hozzátette ugyanakkor, a Sopron ellen – akivel eddig csak döntőben, ott viszont négyszer csapott össze szekszárdi vezetőedzőként – mindig presztízs játszani, ami motivációt jelent saját és csapata számára egyaránt.

Hasonlóan gondol erre a párharcra Theodoreán Alexandra, szerinte is rangadónak számítanak a két csapat egymás elleni mérkőzései az utolsó néhány szezonban, és ez a szerdai, 82–67-re megnyert találkozó sem volt kivétel.

„Büszke vagyok a csapatra, belülről azt láttam, hogy szinte végig kontrolláltuk a mérkőzést. Abban a néhány percben, amikor a Sopron került fölénybe, statikussá vált a támadójátékunk, és hagytuk, hogy ellenfelünk dominálja lepattanóknál. A második félidőben agresszívebben játszottunk, nagyobb volt a rotációnk, ezek döntőnek bizonyultak” – értékelte a bronzcsata első felvonását a szekszárdiak csapatkapitánya.

Az egyik fél második győzelméig tartó párharc második találkozóját szombaton 18 órakor rendezik Sopronban. Hazai egyenlítés esetén a mindent eldöntő mérkőzést május 8-án, szerdán 18 órakor játsszák Szekszárdon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!