Kosárlabda

2024.05.08. 08:21

A Szeged elleni dobóforma kell a kaposváriak otthonában is

Szezoncsúccsal a háta mögött utazik a Kometa Kaposvári KK elleni bajnokijára az Atomerőmű SE NB I-es férficsapata.

Teol.hu

Elijah Clarence (a labdával) a szegediek ellen parádézott, tőle Kaposváron is kell az extra

Fotó: Molnár Gyula

Sebastjan Krasovec alakulata szombaton 112 dobott pontig jutott a szegediek ellen (112–108-ra győztek Eilingsfeld Jánosék), amivel átadta a múltnak az alapszakaszban elért pontrekordját – Körmenden 100–92-re nyertek az atomosok. 

Nagyon kellett ez az erőt és önbizalmat adó siker a paksiaknak, akik három győzelemmel indították az alsóházi rájátszást, de aztán jött egy megtorpanás, becsúszott két vereség. A szegediek ellen parádés támadójátékkal rukkolt elő az ASE, szerdán a somogyi vármegyeszékhelyen is ilyen teljesítményre lesz szükség. 

Egy nagyon jó formában lévő Kaposvárhoz látogat ugyanis az Atom. A hazaiak két vereséggel indították a playoutot, de azóta mind a négy meccsüket megnyerték Dalibor Damjanovics tanítványai, akik szintén jó dobóformát mutatnak, hiszen az oroszlányiak ellen száz pont fölé jutottak, s úgy nyertek 109–101-re, hogy 18 triplát (!) is bevágtak. Jeroma Tahj Eaddy egymaga például nyolcat vállalt. 

Az Atomban Marcus Elijah Clarance 36 pontig jutott, a svéd öt meccs alatt 141-et tett bele a közösbe (csak a Kecskemét ellen maradt húsz alatt), az ő jó játékára ma is nagy szüksége lesz a gárdának. 

A paksi meccset 92–88-ra nyerte meg az ASE.

Tippmix Férfi NB I, playout, a 7. fordulóban. 
Kometa Kaposvári KK–Atomerőmű SE. 
Kaposvár Aréna, szerda, 18 óra. 
Vezeti: Benczur T., Makrai M., Fodor A.

A másik két meccsen: Szeged–Körmend 18 óra, Oroszlány–Kecsemét 18 óra. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!