Diákolimpia

2024.05.08. 11:25

A város legjobb helyezését érték el a tolnai Wosinsky leányai

Bronzérmet szerzett a tolnai Wosinsky Mór Általános Iskola III-IV. korcsoportos leány focicsapata az országos diákolimpia zalaegerszegi döntőjében. A Folk György irányította gárda a város legjobb eredményét érte el a sportágban.

Berg Sándor

A tolnai Wosinsky Mór Általános Iskola bronzérmes csapata

Amióta a lány labdarúgás bekerült a diákolimpiai sportágak közé, legyen az általános iskola, gimnázium vagy egyszerre mindkettő, a tolnai iskolák minden évben részt vettek az országos döntőkön. A „nagyok” legjobb eredménye egy ezüstérem volt, a fiatalabbaknál viszont eddig az ötödik helyezés volt a legkimagaslóbb.

Ezt sikerült túlszárnyalnia a Folk György irányította csapatnak, amely a csoportkört egy győzelemmel, két döntetlennel és egy vereséggel a második helyen zárta. A legjobb nyolc között 1–1-es rendes játékidő után büntetőkkel múlták felül a debrecenieket, az elődöntőben viszont nagy vereséget szenvedtek egy fővárosi gárdától. A 13–0-s eredményhez hozzátartozik, hogy a tolnai kapus rosszullét miatt nem tudott csapata segítségére lenni. A bronzmérkőzés nem hozott gólt, a büntetőpárbajban viszont ismét a Tolna volt higgadtabb, így a Wosinsky Mór Általános Iskola bronzéremnek örülhetett a 274 benevezett csapat között.

„Az esélytelenek nyugalmával indultunk Zalaegerszegre, mert mivel Tolnán a gimnázium a 6. osztály után elviszi a gyerekeket, nálunk csak a fiatalabbak és azok maradnak, akik nem nyertek felvételt a hatosztályos középiskolába. Ebből a szempontból nehéz dolgunk van – kezdte értékelését Folk György. – Hozzá kell tenni, nem mi voltunk a legjobb csapat, már a nyolc közé kerülést is bravúrnak tartottam. Ugyanakkor azt gondolom, nekünk volt a legnagyobb szívünk és mi voltunk a legfegyelmezettebb csapat a mezőnyben” – tette hozzá a tréner, köszönetet mondva a szülők, Inger László, Bordás Brigitta és a tankerületnek a segítségért.

Forrás: Diáksport

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!